Bauera vyřadil z provozu nešťastný pád na šest týdnů. „Sesunula se pode mnou stolička, spadl jsem na nohu a zlomil jsem si kotník,“ prozradil o svém zranění deníku Aha! vizážista. „Mám tam asi šest šroubů,“ dodal Bauer. Ten už se nemohl podílet na třetím přímém přenosu letošního ročníku taneční soutěže StarDance.

„Musel jsem to přenechat kolegyním, protože bych to kvůli ortéze, se kterou nesmím chodit, nezvládl. Ony za mě ale zaskočily dokonale,“ přiznal muž, který líčil nejen moderátorku pořadu Terezu Kostkovou, ale i všechny soutěžící. Obzvlášť pro ně je to obrovská ztráta.

Bauer nebyl pouhý vizážista. Pomáhal soutěžícím před přímým přenosem zvládat jejich nervozitu. Byl pro ně nesmírnou oporou. „Teď se na to budu muset dívat jen z té druhé strany, od obrazovky, a budu jim držet palce a podporovat je na dálku. Za celou existenci StarDance jsem chyběl snad jenom jedinkrát, a teď tohle,“ dodal smutně vizážista.

Není však prvním členem StarDance týmu, který musel minulý týden odstoupit. Taneční partnerka Ondřeje Banka (35) Kamila Tománková musela po třetím finálovém večeru odstoupit kvůli vážným problémům se zády.

„Výhřez krční ploténky, který se mi stal při prvním kole letošní StarDance, mi bohužel nedovoluje pokračovat dále. Bolest a omezená hybnost levé ruky je problém, který by pouze snižoval náš taneční výkon, a proto jsem se rozhodla, že soutěž ukončím,“ okomentovala svůj nedobrovolný odchod.

Bolestivá zranění potkala i další soutěžící

Neštěstí se nevyhnulo ani favoritce soutěže Olze Šípkové (47). „Zakopla jsem o rám na scéně a přelomila jsem si palec, hodně to bolí,“ popsala krvavé zranění na noze, ke kterému přišla hned po třetím přímém přenosu cvičitelka. Ta však i přes velké bolesti trénovala na další kolo. Při čtvrtém přímém přenosu se ukáže, jak velkým handicapem pro ni bylo zranění.

Ještě před tanečním večerem skončil u doktora i nejmladší účastník osmé řady Zdeněk Piškula (18). Po obstřicích mu přetížené zápěstí doktor zafixoval ortézou. Zranění se nevyhnula ani jeho taneční partnerce Veronice Lálové (25). Ta nešťastně upadla během nácviku jedné zvedačky a pohmoždila si rameno.

Fotogalerie
28 fotografií