„Díl z domova pro seniory byl oproti ostatním poklidnější. Žádné velké excesy se nekonaly. Důchodci si zamilovali Renáta, a dokonce ho přemlouvali, aby tam s nimi zůstal,“ uvedl hned na začátku zdroj z natáčení. „Bavilo je jeho neobvyklé předcvičování na hudbu od Heidi Janků,“ dodal.

Pětice hlavních aktérů se dostala do prostředí domova důchodců. „Samozřejmě byli v šoku, když měli pomáhat s nepohyblivými klienty, ale oproti ostatním prostředím se snažili a pracovali, byť to nebylo úplně to, co by chtěli dělat do konce života. Ale mnohem snadněji se odmítá zametání ulic v Mostě nebo kydání hnoje v Banátu než pomoc druhému člověku,“ svěřil se zdroj.

Pro některé z antihrdinů byl domov důchodců osobní noční můra. „Dozvěděli jsme se od Nicol, že by raději umřela, než byla stará,“ řekl zdroj. Ale i Nicol se začala v průběhu natáčení posledního dílu měnit. „Postupně zvyšovala věk, kterého by se chtěla dožít.“ Silný zážitek si prožila i Vietnamka Yeni. „Yeni se spřátelila s paní, která mluví pouze bulharsky, možná se dokázala vcítit do toho, jak se v Čechách žije cizinci, kterému nikdo nerozumí.“

A ani kluci nezůstali pozadu a navázali přátelství. „Jiří trávil hodiny s němým pánem a pomáhal mu s jeho paví rodinkou. Michal se úzce spřátelil s manželi Svobodovými,“ uvedl zdroj. Po natáčení bylo tedy jasné, že poslední díl se do myslí aktérů zapsal a díky němu si také mnohé uvědomili.

„Loučení bylo vcelku dojemné, protože, byť se tomu těžko věří, i takoví exoti, jako byl náš výběr, přirostli místním důchodcům k srdci,“ uzavřel zdroj.

Fotogalerie
12 fotografií