Již v lednu začala úvodní kola pěveckého X Factoru, do kterého se přihlásily tisíce lidí. Ti prošli prvním sítem castingů a jen vybraní se postaví před porotu složenou ze známých osobností. Kdo to ale bude? Televize Prima jména všech úzkostlivě tajila.

Prima avizovala pouze účast Martina Pyco Rauche na postu moderátora a mladičké Celeste Buckingham. Něžné pohlaví v porotě by měla zastupovat ještě jedna slovenská pěnice Sisa Sklovská! Pro zpěvačku to bude úplně první účinkování v podobné soutěži.

Dalším porotcem by měl být člen skupiny JAR Oto Klempíř. Ten nám svoji účast potvrdil. „Ano, ale nerad bych vám to více komentoval. Ještě to není úplně jisté,“ řekl Blesk.cz Klempíř. A jak se na porotcování těší? „Těším se hrozně. Ale víc vám k tomu neřeknu,“ dodal.

Třetím do party by měl být mladý hudebník Ondřej Brzobohatý, který bude zástupcem mladé generace a který se na koučování a porotcování velmi těší. „Těším se na tento projekt. Jakákoliv televizní zábava, ve které se zpívá a není to Ein Kessel Buntes, je přínosem. Věřím, že z této soutěže může vzejít kvalitní zpěvák,“ nechal se slyšet Ondřej.

Posledním členem bude již zmiňovaná Celeste Buckingham, která se sama účastnila konkurenční soutěže Československá Superstar. Po vypadnutí ale jako jedna z mála dokázala prorazit a to nejen na českou a slovenskou scénu, ale i do zahraničí.

„Ano, porota bude v tomto složení,“ řekla skoupě Blesk.cz PR manažerka projektu Kateřina Vlasáková.

Zda nováčci, kteří v žádné takovéto soutěži ještě neúčinkovali, svoji roli zvládnou a budou dobrými kouči, není jisté. Dá se předpokládat, že Ondřeje Brzobohatého bude často na přenosy doprovázet jeho Miss World Taťána Kuchařová.

Jestli se ukáže i Felix Slováček, který se v poslední době zapletl do svých výroků, když jednoho svého slavného kolegu nazval kok*tem, je zatím ve hvězdách. Spoléháme na divokou kartu v podobě Oty Klempíře doufajíce, že nebude žádný nudař.