Pětatřicetiletá Sam Bailey z Lesteru, která se živí jako bachařka v mužské věznici, předvedla pěvecký výkon, ze kterého mrazí. Před porotu v britském X-factoru nastoupila se znatelnou trémou a plachostí. Jen co ale začala zpívat Listen od několikrát oceněné zpěvačky Beyoncé, způsobila všem přítomným husí kůži po celém těle.

Pracuji jako bachařka a těm chlápkům tam neustále zpívám. Vždycky na mě pak už volají – zavřete jí klapačku,“ směje se žena, která hlídá vězně. „Když zpívám, všechno jde stranou. Myslím, že už jsem na to trochu stará, ale chtěla jsem to alespoň zkusit. Tohle by mohlo změnit můj život,“ svěřila se soutěžící před svým vystoupením.

Když předstoupila před porotu, nikdo z nich nevěřil, že je obyčejná bachařka něčím překvapí. Jenže ona dokonale napodobila nepřekonatelnou zpěvačku Beyoncé, když zazpívala část její písně Listen.

Porotě svým výkonem doslova vyrazila dech. Hledali slova chvály, ale pak se zmohli jen na: „Pane Bože. Váš hlas je neuvěřitelný. Naprosto jste mě dostala,“ shodli se všichni čtyři odborníci v britské porotě, v níž sedí také manželka Ozzyho Osbourna Sharon nebo zpěvačka Nicole Scherzinger (ex-Pussycat Dolls). Postup do dalšího kola tak měla jasný.

Fotogalerie
5 fotografií