Alena prozradila Blesku smutné tajemství, které se snažila skrývat po celý finálový večer: Fence Keysi, kterou v neděli vytasila jako finálový trumf k mladšímu Jerrymu, je totiž 11 let. A to už je u pejsků podzim života. „Ona nevypadá na své roky, ale snažím se s jejím stářím bojovat. Jak? Hlavně spoustou pohybu a kvalitní stravou,“ řekla smutně Smolíková, která však ví, že čas zastavit nejde.

Naposledy...

„Bohužel vím, že to jednou přijít musí. Až tu Keysi nebude, těžko její ztrátu ponesu. Zažily jsme spolu toho tolik...,“ posteskla si cvičitelka psů a do očí se jí draly slzy. „Už jednou jsme s Keysi skončily druhé, a teď zase. Nejsmutnější na tom je, že to bylo s ní naposledy...“

Video
Video se připravuje ...

Psí semifinalistka Talentu: Další šance se nedožije! Jan Jedlička, David Turek

Prokletá opera

Osudem Aleny jsou v talentových soutěžích zjevně operní pěvci. Když se s Keysi před třemi roky probila až do superfinále Talentmanie, sešlo se víc hlasů mladé ostravské pěvkyni Patricii Janečkové. Tenkrát »přišla« o téměř čtyři miliony korun! A letos, kdy soutěžila s Jerrym, jemuž ve finále sekundovala veteránka Keysi, jí zase prémii skoro 1,4 milionu a zájezd za dalších 350 tisíc před nosem vyfoukl Miroslav Sýkora! Tomu se říká pech...

Doma má 17 pejsků

Alena je milovnicí pejsků celým srdcem. Životu s psími miláčky zasvětila celý život, dokonce tato láska ovlivňuje i její milostný život.  Partnera si našla stejného »blázna«, jako je ona. „Před rokem jsem ukončila školu a dneska jsem se svými psy doma a starám se o ně. Mám jich spolu s přítelem sedmnáct a vydělávám si tím, že jezdím po vystoupeních,“ prozradila Smolíková. Naštěstí si dokázala na krmení pro všechny své psy najít sponzora.

Palce jí držel i Mareš

I přes velmi přátelskou náladu mezi soutěžícími, byla právě Alena ze všech nejvíc nervózní. Naopak její dva svěřenci Keysi a Jerry si užívali pozornost přítomných a jejich potřebu je pomazlit.„Jsem velmi nervózní, hlavně se bojím o psy. Jsem trochu trémistka, snad to oba zvládnou,“ obávala se drobná blondýnka zbytečně. Pro mnohé, včetně porotce Leoše Mareše (37), byla Alena tou, kdo si zasloužil vyhrát 50 000 eur (1,375 mil. Kč).