Už 3. listopadu se diváci můžou těšit na pátou řadu StarDance, kde známé osobnosti tančí klasické tance v páru s profesionálními tanečníky. Blesk už ale ví, kdo ze slavných letos protančí střevíce. S profesionály si zatančí herci Dana Morávková, Oldřich Navrátil a David Švehlík. Za zpěváky bude tančit Barbora Poláková a Petr Bende. Své štíhlé tělo roztančí i modelka Pavlína Němcová, do víru tance vás dostane atletka Kateřina Baďurová a bývalý hokejista Martin Procházka.

Němcová šlape zelí

Soutěžící při zkouškách pod vedením tanečníka Petra Čadka dřeli a dřeli a ne vždy se to obešlo bez modřin. Taneční partnerka při otočce pořádně naflákala Davidu Švehlíkovi. „Ona mě při tom regulérně mlátí,“utahoval si Švehlík ze své spolutanečnice. Na vylomení zubů došlo málem i při tanci Oldřicha Navrátila, jehož tanečnice praštila do obličeje. Ta ho neustále popichovala, že fláká otočky. „Si myslíš, že jsem nějaká korouhvička?“ rozčiloval se s úsměvem Navrátil.

Modelka Pavlína Němcová se nám zase přiznala, že do tanečních nikdy nechodila a proto ji taneční zkoušky stojí hodně úsilí. „Nikdy jsem předtím netančila. Jenom s tatínkem, ten se mě vždycky chopil a nesl nad zemí,“ smála se Pavlína. Na tréninkách prožila modelka občas těžké chvíle. Její tanečník ji dokonce řekl, že jako by furt šlape zelí.

Nová pravidla

Taneční soutěž letos přinese spoustu novinek. Bude se tančit na téma Vesmír a Dotek hvězd. Moderátoři Marek Eben a Tereza Kostková předvedou také jeden tanec. Další novinkou je společný tanec všech soutěžících. A v neposlední řadě je nachystané překvapení pro soutěžící, kdy v jednom kole budou znát tanec, který mají předvést, ale nebudou znát melodii. Tu se dozví až těsně před svým vystoupením.

Video
Video se připravuje ...

Ukázky z tanečního tréninku Česká Televize

Fotogalerie
8 fotografií