Před desátou hodinou se sešlo na hřbitov v Litvínově kolem třiceti lidí. Hlavně rodina, přátelé, oba dva synové, sestry a bratr. Obřad začal přesně v deset hodin dopoledne. "Loučíme se s matkou, kterou bůh povolal ve věku 41 let," řekl pohřbívající. Pak pustili videoprojekci s jejími fotkami od dětství až do dnešní doby. V tu chvíli se synové David a Oleg rozbrečeli. U toho hrála píseň "Hero" od zpěváka Enrique Iglesiase v českém podání.

Smuteční obřad skončil po čtvrt hodině. Vše tedy proběhlo podle plánů a v rychlosti. Nikdo z pozůstalých neměl proslov. Všichni truchlili se slzami v očích. V čele se syny šla rodina položit Olze květiny ke hrobu, kde byla uložena její urna s popelem.

Video
Video se připravuje ...

Během obřadu se na televizi promítaly fotografie Olgy Zdroj: Katarína Krajčiová

Policie našla Olgu ve čtvrtek 15. března, ale rodina ji pohřešovala už od soboty. Podle smutečního oznámení vyšlo najevo, že Olina si vzala život hned druhý den po svém zmizení, tedy v neděli 11. března. Potvrdily to výsledky pitvy, ale blíž se k smrti Řebíčkové policie vyjadřovat nechtěla. „Pitva byla provedena. Výsledek sdělovat nebudeme, protože jde o osobu známou,“ řekla Blesku mostecká policejní mluvčí.

Olinu na poslední cestě vyprovází její rodina a přátelé. Do poslední chvíle ale nebylo jasné, kdo pohřeb nemajetné matce dvou dětí zařídí. „Někdo se nakonec našel, ale nesmíme nic říkat. Bude to jen v kruhu rodiny,“ prozradila Blesku kamarádka Řebíčkové.

Fotogalerie
36 fotografií