Rytmus se může pyšnit i tím, že je jeho klip zatím nejdražším, co se kdy v Česku nebo na Slovensku natočilo. Prý přišel na 170 tisíc euro, což je v přepočtu zhruba 5 milionů korun.

Pomocí počítačové animace nechal některé záběry na město upravit tak, aby Bratislava působila jako válečná zóna. Zničené a vypálené budovy, ulice plné smetí, nabouraná auta a dokonce havarovaný vrtulník, to vše můžete v klipu shlédnout.

Fotogalerie
10 fotografií

Natočení videoklipu nebylo jen finančně nákladné, ale také časově. Píseň "Verejný nepriatel" pochází z alba Král, které má v Česku i na Slovensku dobrou prodejnost. V klipu se Rytmus zpovídá z toho, že mu prý všichni závidí. "V roce 2012 Slovensko zabije závist a zákeřnost," říká na úvod písně Rytmus. "Proč jste tak zlomyslný a tak zákeřný, proč, když se někomu daří, tak jste nepřející,..." obouvá se do Slováků.

"Pokrytectví, farizejství, okrádání, jiné zvěrstvo, zlatokopky, spekulanti, takové je toto město, pedofilové, buzeranti, potraty a bordely, já jsem zlý a vy jste dobří navždy jste odsouzení." Takto vidí ve svých očích Rytmus město Bratislava.