Čtěte také: SuperStar: Vypadli Kahlová, Maščuchová, Michna a Ločaj

Vyřazování bylo rychlé. Nejdřív šli na popraviště nadějí kluci po šesticích rozdělení do české a slovenské skupiny. Z každé musel vypadnout jeden. Rozhodoval počet hlasů od diváků. Ale ještě než došlo na ortel, tipovala porota. Za Slovensko dvakrát padla jméno krasavce Thomase Puskailera a asiata Marko Lacka. Za Čechy byl dvakrát tipován ztepilý Leo Machala. V případě Čechů se s diváky shodla Dara, která jmenovala Lukáše Michnu. U Slováků se porotci sekli – vyřazen byl Ján Ločaj. Z chlapců naštěstí žádní talenti nevypadly, ale rovněž bylo jasné, že zjev u fanynek leckdy převálcuje hlas jako v případě falešně zpívajícího Marka Lacka, jehož Rolins i Habera označili za outsidera.

Pánové vyřazování jakž takž ustáli, i když napětí v sále se dalo krájet a přeneslo se i na porotu. Kati z castingů změkli, diváky zatracené odpadlíky provázeli smutně zjihlými pohledy a v jejich očích se zrcadlila otázka: Tak jak se s prohrou kamaráde popereš, co asi s tebou bude dál? Holky, které jatka teprve čekala, brečely a slzy v očích často měla i Marta Jandová. Ta Marta, jež si od u puritánů při castingových kolech vysloužila pověst vulgární drsňačky a atmosféru vyřazování cituplně prožívala ze všech nejvíce.

Dámské kolo bylo ještě emotivnější. Na jeviště nastoupily naprosto vystresované soutěžící, jimž zážitky z vyřazování kluků na klidu rozhodně nepřidaly. I tady nejdřív řekla názor porota. Ondřej Hejma šokoval prohlášením, že by nepustil dál Slovenku Nikoletu Balogovou, která v nedělním semifinále zazářila a všichni porotci, včetně něj, jí složili poklonu. Z Češek pak označil Anetu Galisovou, jejíž prsa zná díky bulváru celá republika. Naopak Pavol Habera řekl, že tu by rozhodně nevyhodil. „Viděl jsem ty fotografie, všechna čest," prohlásil a tím pikantní skandálek odhalené Galisové rozmáznul v přímém přenosu. Nesla to s nelibostí a rozpaky nad Haberovou netaktností byly cítit i v sále... Nicméně Aneta dál prošla (že by kvůli ňadrům?), i když její podání profláklého songu Teď královnu jsem já, skutečně neoslnilo.

Čtěte: Aneta ze SuperStar: Tyhle nahé fotky nejsou jediné!

Z Češek porota třemi hlasy dala černého Petra Adrianě Kopecké, kterou sepsula už v nedělním kole. Adriana tedy měla být na prohru připravená, ale možná spoléhala, že její chraplavý hlas osloví diváky. Každopádně vypadala vyděšeně a napětí si užila do samého konce, kdy zůstala na pódiu s Deborah Kahlovou a obě čekaly, na kterou z nich tzv. ruka smrti dopadne. Mimochodem obě adeptky si vybraly písně z repertoáru Macy Gray.

Ona ruka smrti dopadla na Deborah, nikoli na Adrianu o níž si Rolins, Habera i Jandová myslí, že nemá tón. Tento divácký verdikt zvedl šokovanou porotu ze židlí. Deborah předvedla v semifinále skvělý výkon, sklidila od všech velkou pochvalu. Marta Jandová se už neovládla a slzy jí tekly proudem po tváři. Bohužel SuperStar je krutá, občas nespravedlivá a její zvraty jsou nevyzpytatelné. V tom je nejspíš její kouzlo, jež k obrazovkám přitahuje milióny diváků.