Do té doby byl několikrát hospitalizován v psychiatrické léčebně.

565974:gallery:true:true

Problémy, alkohol, drogy

Poprvé vyhledal Petr Muk pomoc psychiatra v roce 1994, kdy ho těžké deprese přepadly při natáčení videoklipů s kapelou Shalom v Izraeli. Sice se léčil, ale nepříliš úspěšně. Ačkoli byl profesionálně na vrcholu, zvlášť jaro a podzim pro něj znamenaly velmi těžké období. V té době už se rozvedl s matkou svých dcer Míši a Šárky a v roce 1994 navázal vztah s vokalistkou a doktorkou gynekologie Michaelou Klímkovou. Vydrželi spolu dlouhých jedenáct let. Během té doby se toho o excesech ve zpěvákově osobním životě mnoho nenamluvilo. S jedinou, o to významnější výjimkou. Zpěvák se totiž zapletl do vyšetřování rozsáhlé kauzy kolem obchodu s narkotiky. Po rozchodu s Klímkovou začal Muk hodně pít. Na podroušeného zpěváka naráželi chodci v okolí jeho vinohradského bytu i za bílého dne.

Pak se sice sblížil s dávnou kamarádkou Evou Hejčíkovou, která s ním otěhotněla, ale šťastný nebyl. Na jaře podstoupil psychiatrickou léčbu pomocí elektrošoků. Krátce po dubnové svatbě s těhotnou Evou se Muk zhroutil a podruhé se neúspěšně pokusil o sebevraždu. „Každé ráno se probouzíte s tím, že nevidíte smysl života, donutíte se k práci, spolknete další antidepresivum. V den, kdy jsem to udělal já, mi bylo ráno hrozně těžko. Manželka mě poslala na nákup, mně cvaklo v hlavě a nasoukal jsem do sebe několik plat prášků,“ vzpomínal poté.

Na podzim si několikatýdenní pobyt na psychiatrii zopakoval. „Potkal jsem se tam třeba se synem herce Ladislava Freje, kterého přivezli kvůli schizofrenii,“ svěřil Blesku Muk při posledním rozhovoru.

Fotogalerie
1 fotografie