Je toho trochu moc. Olympiáda, mistrovství světa, hokej letos napíná nervy partnerek fanoušků až k prasknutí, což sice zvenčí vypadá humorně, ale hádky o ovladač televize nemusí vždycky skončit smírně.

Jak smířit partnerku či partnera s hokejem (případně jiným sportem)?
Z pohledu zapáleného fandy je všechno jasné, olympiáda, mistrovství světa, boj o domácí titul, to všechno jsou svátky, kvůli kterým jde všechno stranou. Kupodivu, ne všichni sdílejí podobné hodnoty. Byli byste schopni tolerovat partnerovi týdenní maraton telenovel, nebo rozšířených verzí Pána prstenu, navíc doprovázený výrony emocí?  Že je to něco jiného? Ale vůbec ne.

Je také možné, že sice nenutíte partnera k součinnosti, naopak, zmizíte na jeden i více dní a vracíte se ve stavu mírně či více použitém, což k domácí pohodě taky nepřispívá. Pokud si nemůžete odříct svou dávku emocí, přistupte ke kompromisu a střídejte ledovou vášeň s vášní domácí.

Pokud ovšem máte pocit, že doma nic nezanedbáváte a hokej vám stejně zadělává na problémy, zkuste svou polovici zviklat argumenty.

Má hokej nějaké plusy, kterými může fanoušek či fanynka partnera přesvědčit?

Ochladí vás to. Přece jen, tolik ledu… 
 
Neumírají při něm koťátka. Jediný exces se zvířaty se datuje do roku 1974, kdy Sabres v NHL omylem zabili netopýra.
 
Je vědecky prokázáno, že muži po sportovních zápasech mají vyšší hladinu pohlavního hormonu testosteronu a pak mají vyšší chuť na sex a i sexuální zážitek je pak celkově kvalitnější.  „Nejlepší sex je, když vyhrajeme,“ tvrdí fanoušek Milda, „ale sex pomáhá i na zklamání z prohry.“ 
 
A i když vás hokej vůbec nezajímá, představuje bezpečný způsob, jak odložit svého partnera před obrazovku, odpočinout si, nebo si během přenosu udělat manikúru, sledovat porno, nebo si najít na youtube  jinou zábavu podle svého gusta.