Autobiografická kniha prince Harryho zřejmě způsobí ještě větší pozdvižení, než nechvalně známé interview u Oprah Winfreyové (68). Informací v ní totiž bude podstatně víc, servítky si ale britský aristokrat nebral ani tentokrát. 

Vydání knihy už se blíží mílovými kroky a v královské rodině tak roste napětí a nervozita. Britský novinář Tom Bower, který se královské rodině dlouhodobě věnuje, se v novém rozhovoru pro Page Six dokonce nechal slyšet, že jde o časovanou bombu. 

Po pohřbu královny chtěl knihu »zmírnit«  

Po smrti královny Alžběty II. se měl Harry obrátit na nakladatele s přáním knihu ještě trochu upravit. Přál si vynechat a pozměnit některé pasáže, ze kterých by nový král Karel III. (73), jeho choť královna Camilla (75), princ William (40) a princezna Kate (40) nevyšli zrovna nejlépe. 

To je ale podle Bowera naprosto nereálné. „Myslím, že každý ví, že Sussexové tu knihu nijak upravovat nemohou. Leda by ji ještě vyšperkovali. Protože jinak nebudeme mít prodeje,“ uvedl spisovatel.

Zvláštní kapitola o pohřbu královny

Harryho memoáry měly původně vyjít v nakladatelství Penguin Randon House už v listopadu, nakonec bylo ale vydání posunuto až na příští rok. Podle Bowerových informací k němu dojde kolem Velikonoc. „Bude to o Velikonocích a bude tam i kapitola o pohřbu královny,“ nechal se slyšet. A zvláštní kapitola rozhodně nebude pozitivní... 

„Bude tam více materiálu o tom, jak je ponížili, i o všech útocích královské rodiny. Takže si myslím, že to zpoždění jen do knihy přidá více jedu,“ je Bower přesvědčen. Žádné usmíření se tak zřejmě v nejbližší době konat nebude. Co asi Harry vypustí tentokrát? 

Video
Video se připravuje ...

Královská zaměstnání. Jaké vykonávali profese, než se stali členy královské rodiny na plný úvazek? Videohub

Fotogalerie
213 fotografií