Americký boháč Donald Trump patří mezi osobnosti, které mají potřebu se vyjadřovat k lecčemu, co se ve světě děje. A když už to není dění na Ukrajině, řeší v médiích něco, nebo spíše lépe řečeno někoho docela jiného – prince Harryho a bývalou herečku známou z vedlejší roličky v seriálu Kravaťáci Meghan Markleovou. Podle britského deníku DailyMail se ho dotklo, že se princ Harry nezúčastnil bohoslužby za zesnulého dědečka, prince Philipa (†99), což označil za „nejhorší možné rozhodnutí“.

Bývalý americký prezident řekl, že je pro něj nepochopitelné právě to, že Harry vynechal onu významnou událost, údajně kvůli obavám o své bezpečí v Anglii (kde požadoval ochranku z peněz daňových poplatníků, která mu však byla coby neaktivnímu členu královské rodiny odmítnuta). A vzápětí navíc zamířil do Nizozemska, kde se konaly hry invalidních válečných veteránů Invictus Games, tedy jakási obdoba paralympiády pro bývalé vojáky, kterou princ Harry založil. „Chová se tak neuctivě a myslím, že je to trapné.“

A nejenom to – Trump vyzval královnu, aby vévodu a jeho manželku Meghan Markleovou zbavila všech královských titulů, a pak dokonce i přitvrdil. V talkshow s moderátorem Piersem Morganem (57) dokonce uvedl, že královna by měla zakázat Harrymu, aby ji dokonce navštívil v Británii! To však Harry neudělal, společně s Meghan se u ní alespoň na pár minut zastavili, než pokračovali ve své cestě do Nizozemí, kde se k nim všichni chovají jako ke skutečným superstar.

VIDEO: Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama?

Video
Video se připravuje ...

Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

Princ Harry byl přitom naposledy ve Spojeném království loni v červenci, kdy odhaloval sochu své zesnulé matky, princezny Diany (†36). A Meghan se v zemi neobjevila od roku 2020, kdy odjela s několikaměsíčním Archiem (2) nejprve do Kanady, později do Kalifornie, kde se již usadili. Královna Alžběta II., která nyní slaví neuvěřitelných 70 let na trůně, pravnuka Archieho viděla naživo naposledy jako nemluvně – a pravnučku Lilibet (10 měsíců) osobně ještě nespatřila. Viděla ji pouze prostřednictvím videohovorů...

Podle Trumpa byl Harry byl „sveden na scestí“. „Nejsem fanouškem Meghan. Myslím, že chudáka Harryho vodí za nos,“ uvedl pro ty, jimž by to ještě doposud nebylo z jeho výroků jasné. „Byl jsem velmi dobrý prediktor, jak víte – předpovídal jsem téměř vše. Tohle skončí špatně.“ Podle něj je prý pravděpodobné, že manželství Sussexů skončí buď tím, že se Meghan zakouká do jiného muže (ostatně je již jednou rozvedená), nebo si Harry uvědomí, že se mu nelíbí, že mu jeho paní „šéfuje“.

Fotogalerie
63 fotografií