Palác nyní přišel s informací, že královna oslaví Vánoce ve Windsoru a své plány na cestu do Sandringhamu zrušila kvůli obavám z covidu, respektive jeho nové mutace, která dostala jméno omikron.

Monarchové přitom svátky většinou tráví právě na panství Norfolk v Sandringhamu. Už dříve Alžběta zrušila tradiční oběd pro své početné příbuzenstvo, teď ovšem rozhodla, že nepojede vůbec a zůstane raději ve Windsoru. Je snad nemocná?

„To rozhodnutí bylo čistě osobní po pečlivé úvaze a odráží se v něm preventivní opatření,“ uvedli podle britského Mirroru zdroje blízké královské rodině. Podle všeho je tak panovnice v pořádku, ale nechce situaci podceňovat - zvlášť, když omikron v Británii řádí jako černá ruka. Vláda zatím nepřešla k žádné akci a lidé volají po změně, zvlášť teď, když i jejich korunovaná hlava státu dala jasně najevo, že má strach. 

Přitom se pro královnu bude jednat o jedny z nejtěžších vánočních svátků v životě - poprvé po 73 letech je totiž oslaví bez manžela Philipa, který umřel v dubnu 2021. Jistě by se na to Alžbětě líp zapomínalo ve společnosti dětí, vnoučat a hlavně pravnoučat, ale bohužel jí osud v tomto nepřeje. 

VIDEO: Podcast: Bál jsem se, aby Havlův pes nepokousal královnu, přiznal protokolář Sklenář

Video
Video se připravuje ...

Podcast: Bál jsem se, aby Havlův pes nepokousal královnu, přiznal protokolář Sklenář Jiří Marek

Fotogalerie
50 fotografií