Podle Meghan Markleové by sociální síti instagram prospělo, kdyby měli uživatelé vedle tlačítka „like“, tedy „to se mi líbí“, k dispozici i tlačítko „dislike“, tedy „to se mi nelíbí“. Na online summitu The New York Times DealBook přednesla svůj návrh veřejně. 

Z pohledu Meghan Markleové jde prý o velmi jednoduché řešení. „Když se podíváte například na instagram, tak je tam jen tlačítko 'like' a pak komentáře,“ sdělila moderátorovi Rossi Sorkinovi z redakce The New York Times. 

„Takže když s něčím nesouhlasíte, musíte napsat jedovatý komentář,“ pokračovala. „Kdyby tam bylo tlačítko 'dislike', nezměnilo by to o hodně, co lidé vypouštějí do světa? Protože byste mohli kliknout buď na 'like', nebo na 'dislike',“ popsala svůj nápad. 

Podle Markleové právě záplava negativních komentářů přispívá k nenávisti na sítích. „Teď musíte dát 'to se mi líbí', nebo říct něco negativního. Jen to přidává do tohohle nešťastného cyklu, který má neblahý vliv na ženy po celém světě,“ shrnula. 

Právě kyberšikana a toxické prostředí na internetu je přitom něco, čím se bývalá herečka a její manžel hodně zabývají. „Více než 70 procent projevů nenávisti vůči mojí manželce na twitteru může být zpětně vytrasováno k méně než 50 účtům,“ citoval nedávno princ Harry nezávislou studii pro časopis Wired. 

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
130 fotografií