21. června se na facebookové stránce Habsburské monarchie objevila jeho fotka s popiskem: „The Boss (česky Šéf, pozn. red.) má 24. narozeniny. Všechno nejlepší Jeho císařské a královské Výsosti císařskému princi a arcivévodovi Ferdinandu Zvonimirovi Rakouskému, princi uherskému, českému a chorvatskému.“

Pokud vás zarazilo množství jeho titulů a především to, že je označován jako „český princ“, nedivte se - Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen mohl být, kdyby se dějiny ubíraly trochu jiným směrem, aktuálně naším králem. Mladík s modrou krví totiž patří do rodiny, která českým zemím vládla po celá staletí.

Ferdinand, jenž Českou republiku poprvé (a prozatím naposledy) navštívil v prosinci roku 2019, sdílel v den svých narozenin na sociálních sítích snímek daleko osobnější – fotku z dětství. Na ní jako nadšený malý klučina nadšeně pózuje u modro-žlutého autíčka. „Před 20 lety jsem dostal k narozeninám svůj první závoďák,“ svěřil se s nadsázkou mladý muž, jenž o něco později nalezl v rychlých kolech zálibu i smysl života.

Závodnické kariéře se začal věnovat už ve 14 letech, je držitelem mnoha cen, a od roku 2015 je pilotem Formule Renault 2.0 NEC s Fortec Motorsports. Závodění přerušil jenom na dobu, kdy působil v rakouské armádě.

VIDEO: Majetek britské královské rodiny: Opravdu jsou to boháči? Nebo je to jinak?

Video
Video se připravuje ...

Majetek britské královské rodiny: Opravdu jsou to boháči? Nebo je to jinak? Videohub

Celé jméno sympatického arcivévody zní mimochodem Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen, a vy se na něj můžete podívat do naší galerie. A nejenom na to, jak si užíval svůj pobyt v Praze...

Fotogalerie
33 fotografií