Zevrubného rozboru intimní zpovědi Meghan Markleové (39) a prince Harryho (36) ve vyhřátých zahradních křesílkách moderátorky Oprah Winfreyové (67) se pro server Mirror ujala expertka na řeč těla Judi Jamesová. Podle jejího názoru Meghan projevovala svou vnitřní bolest nepatrnými gesty a pohyby.

„Během líčení se Meghanina hlava třásla ze strany na stranu ve znaku nedůvěry a u bolestného vzpomínání opakovaně zavírala oči. Tik v oku zase prozradil potlačený hněv,“ uvedla Jamesová, jež dodala, že ačkoliv se Meghan při otázce Winfreyové na sebevražedné myšlenky rozplakala, většinou své emoce podhodnocovala a skrývala. „Tedy až na pár automatických kontaktních gest, kdy se například dotkla svého obličeje nebo když rukou naznačila rozseknutí, čímž zdůraznila nevyhnutelnost jejich odchodu z Firmy,“ vyjmenovala další výjimky.

Poté, co se Meghan vypovídala, přizvala Oprah Harryho. Jeho řeč těla byla podle mínění Jamesové opravdovým překvapením. Sálala z ní zloba. „Harryho řeč těla naznačovala řadu velmi složitých emocí. Byl spíše empatický než vyhýbavý. V několika momentech byl jeho vztek viditelný a při líčení problémů s otcem upustil od zábran.“

Video: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Video
Video se připravuje ...

Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok! YouTube

Vnitřní zlost na prince Charlese se dle Jamesové projevila dlouhou odmlkou předtím, než Oprah popsal neopětované hovory a odstřižení od financí: „Prozradilo to více než jeho slova, a když to začal rozebírat, třásla se mu noha, vrtěl hlavou a pevně semkl rty, přičemž vypadal jak naštvaně, tak plný výčitek.“ Jamesová se domnívá, že semknutím a sáním vlastních rtů chtěl Harry zabránit propuknutí v pláč. Oči měl zarudlé.

Jeho řeč těla se diametrálně změnila ve chvíli, kdy probíral příjemnější témata. Například svou babičku královnu Alžbětu (94) nebo Williama (38). Ačkoliv u něj spojením a oddělením dlaní naznačil odtržení, neverbální komunikací dával najevo, že bratra miluje a rád by jejich vztah napravil. Silnější než slova pak byla řeč těla mezi samotnými vévody. Ať už šlo o pohledy nebo uklidňující držení se za ruce, každé gesto křičelo vzájemnou podporu a lásku v časech, kdy se cítí být umlčováni a terorizováni částí společnosti.

Naopak velký kritik Meghan, novinář Piers Morgan, se nechal slyšet, že to byla jedna velká komedie a pravděpodobně nejlepší herecký výkon v kariéře Meghan. „Moc pozdě na nominace na Oscara?“ rýpl si.

VIDEO: Harry a Meghan i s Archiem 

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan Mall.tv

Fotogalerie
78 fotografií