Událost se odehrála v polovině prosince loňského roku. Společně s manželem Edoardem Mapelli Mozzim (37) a několika přáteli vyrazila princezna z Yorku, jež v létě překvapila svět tajnou, a na její rodinné poměry velmi skromnou svatbou, za zábavou do luxusní čtvrti Mayfair, sousedící s Buckinghamským palácem.

Skupinka zakotvila ve vyhlášené restauraci Isabel, kde se oddávala drahému jídlo, alkoholu a hlasitým rozhovorům. To vše uprostřed vrcholící druhé vlny koronavirové epidemie v Británii a striktního zákazu shromažďování se ve vnitřních prostorách, nejedná-li se o členy jedné domácnosti.

Video: Zemřel Ivo Niederle! Mašlíkové rozvod nebude přátelský! A kam odešla Písařovicová?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Ivo Niederle! Mašlíkové rozvod nebude přátelský! A kam odešla Písařovicová? Blesk

Lehkovážná princezna obhajovala povyražení jako pracovní schůzku. Očití svědci ovšem jejich večer popisují jako cokoliv, jen ne pracovní. Ze zakázaného meetingu vznikla fotografie zachycující Beatrice v objetí designéra Petera Dundase. Ačkoliv oba schovali úsměvy za povinné roušky, nedodržovali nutný rozestup.

Královna Alžběta II. se tak před svátky musela potýkat s dalším skandálem, jenž v kontrastu s jejím kázáním o důležitosti dodržování všech restrikcí působí jako královský políček obyčejným Britům, kteří jsou za podobné, ne-li menší prohřešky pokutováni.

Video: Megxit. Proč si rebelové Harry a Meghan nikdy finačně nepohorší

Fotogalerie
91 fotografií