Nový dvoudílný dokument britské stanice ITV »Rozhovor s Dianou: Princeznina pomsta« přináší řadu svědectví o tragicky zesnulé princezně. Ta prý měla velký strach z toho, že ji pronásledují špioni. Špehy tajných služeb už pak viděla všude, a nutila dokonce personál, aby rozšrouboval telefony a vytahoval prkna z podlahy.

Jen tak se mohla na vlastní oči národem milovaná princezna přesvědčit, že nikde nejsou schované štěnice. Zní to sice jako dost rozjetá fóbie, ovšem pravda je prý trochu jinde. „Nebyla to jen paranoia, rozhodně ji nějakým způsobem sledovali,“ řekl Dianin někdejší komorník Paul Burrell (62).

„Nevěděla jak – mohli se jí nabourat do telefonu, špehovat ji…“ dumal komorník, kterému se zase prý někdo vloupal do kanceláře. Rovněž Dianin bodyguard měl prý pocit, že ho sledují. Obavy ostatně Dianu nepřešly ani do její autonehody, kdy se završil její smutný osud.

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes Profimedia

„Bála se, že ji sledují MI5 a MI6,“ uvedl spisovatel Andrew Morton (67), který Dianě pomáhal sepsat její biografii. Navíc už velmi dlouho kolují spekulace, že příkaz ke sledování exmanželky prince Charlese (71) měl přijít přímo od královské rodiny a především královny samotné. „Nedivil bych se tomu. U Diany a Charlese doma se totiž děly vážně bizarní věci,“ tvrdí dnes Morton.

To vše rozkrývá nová dokumentární série, která věnuje zvláštní pozornost také interview princezny z Walesu s Martinem Bashirem (57), v němž se rozmluvila o detailech svého života na královském dvoře. Bashir se logicky po odvysílání rozhovoru stal novinářskou hvězdou, ovšem bratr zesnulé Diany Charles Spencer (58) nyní přišel s tvrzením, že Bashir jejich rodině opakovaně lhal, a dokonce i zfalšoval několik dokumentů, aby Dianu k rozhovoru přinutil. Kvůli tomu nyní společnost BBC, která zmíněný rozhovor odvysílala, hodlá okolnosti prošetřit.

VIDEO: Ukázka z dokumentu o princezně Dianě

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě youtube/The Duke of Brittany/bpž

Fotogalerie
66 fotografií