Děj dokumentu The Truth Behind The Interview (Pravda o rozhovoru) režiséra Danyho Chamberse je zasazen do poloviny 90. let, doby, kdy Diana a Charles přiznali problémy v manželství. Ale zatímco budoucí král Anglie vcelku nezastřeně světu popsal svou stranu mince, Lady Di se zveřejněním svého osobního příběhu dlouho otálela a pečlivě vybírala, komu jej svěří.

Před explozivním rozhovorem pro BBC, jemuž se dokument věnuje, měla Diana v hledáčku ještě jednoho prostředníka, britský deník The Daily Telegraph. Tehdejší šéfredaktor Max Hastings však její příběh odmítal zveřejnit, s manželkou prince příliš soucítil a obával se, že by ji média mohla zničit.

Hastingsovi měla Diana prozradit, že její manželství bylo od prvního dne katastrofální. Dokonce ho popsala jako pekelné. „Bylo mi hned jasné, jak moc ho nesnáší. Ano, opravdu nesnášela Charlese. A když jsem se jí zeptal, zda někdy prožili šťastný okamžik, odpověděla, že jejich manželství bylo od samého začátku peklo.“

Video: Škatulata ve Tváři! Leová je těhotná! A zemřel známý zpěvák! 

Video
Video se připravuje ...

Škatulata ve Tváři! Leová je těhotná! A zemřel známý zpěvák! Blesk TV

V rozhovoru s Hastingsem se netajila ani názorem na Charlesovu schopnost, či spíše neschopnost vést zemi. Podle Diany by se na trůnu lépe vyjímal její syn, princ William (38). Charles by mu mohl maximálně tak stát po boku. „Doslova mi řekla ‚Ne, nemyslím si, že to Charles zvládne‘, zmínil její slova.

Od tragické a dodnes neobjasněné nehody v pařížském tunelu na konci srpna 1997 stále kolují teorie o atentátu na princeznu. Diana se dva roky před vlastní smrtí obávala, že má na ni někdo spadeno a chce ji sprovodit ze světa. „Ptala se mě, jestli vím něco o nějakém spiknutí proti ní. Řekl jsem jí, že mi to zní šíleně, podle mě se domnívala, že těmto věcem věřím,“ dodal Hastings.

VIDEO: Další dvě oběti covidu mezi slavnými! Suchoňův zkrat ve vysílání! A rozchod Grossové! 

Video
Video se připravuje ...

Další dvě oběti covidu mezi slavnými! Suchoňův zkrat ve vysílání! A rozchod Grossové! Blesk

Fotogalerie
75 fotografií