„Ahoj děti. Já jsem Catherine a tady vedle mě je William,“ představila zdvořile vévodkyně z Cambridge sebe i svého manžela. A to přesto, že se nejspíš ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska nenajde nikdo, kdo by vnuka královny Alžběty II. a jeho manželku neznal. Po vzájemné výměně jmen pak královský pár vyzval děti, aby jim ukázaly obrázky, které namalovaly. „Tohle je moje maminka. Pracuje pro Národní zdravotní službu a jsem na ni moc pyšný,“ hrdě hlásá malý Harris a ukazuje Williamovi a Kate vlastnoručně nakreslený obrázek. „Ten obrázek je překrásný,“ shodují se Cambridgeští.

„Souhlasím s tebou. Máš na co být pyšný! Všichni pracovníci Národní zdravotní služby odvádějí skvělou práci,“ dodává rozněžnělá Kate směrem k chlapci, aby mu dala najevo, jak moc si práce jeho maminky i jejích kolegů, zvláště v současné době pandemie koronaviru, váží. Jako druhý v pořadí mává na královský manželský pár chlapec jménem Loyd. I on Willovi a Kate ukazuje obrázek své maminky, který namaloval. Loyd svěřuje, že jeho máma pracuje jako učitelka ve speciální škole a pomáhá dětem. Proto i on musí v současné situaci a vyhlášené karanténě pravidelně do školy. „Co říkáte na to, že i teď navštěvujete školu?“ Ptá se William obou chlapců. „Jsem šťastný, protože jsem potkal spoustu nových dětí,“ bere si slovo zpátky Harris.

Po rozhovorech s dětmi se na řadu dostávají i dospělí zaměstnanci školy Casterton Primary Academy v Lancashire na severozápadu Anglie. Vzdělávací instituce zůstává otevřená i v době karantény a je určená dětem pracovníků takzvané "první linie", kteří zápolí se zákeřným virem covid-19 a nemohou si dovolit zůstat doma jako většina. Na závěr videohovoru královská dvojice nezapomíná všem popřát co nejkrásnější Velikonoce.

VIDEO: Jak to vypadalo, když William a Kate představili světu svého třetího potomka. 

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Fotogalerie
53 fotografií