Meghan Markleová dokáže nadzvednout britské občany i přesto, že vůbec v Anglii není! Zatímco společně se svým mužem, princem Harrym, našla útočiště v Kanadě (a šušká se, že zvažuje stěhování do Malibu, poblíž hollywoodských hvězd), rusovlasý princ, jenž se rozhodl pro svou choť vzdát titulu a žít obyčejným životem prostého občana, ve své funkci „dosluhuje“.

A Meghan by ho měla do Velké Británie následovat, aby mu stála po boku během tří posledních akcí, než 31. března definitivně odstoupí ze všech svých královských povinností.

To však znamená, že vévodkyně ze Sussexu ponechá na týden svého synka Archieho (9 měsíců) v Kanadě, se vší pravděpodobností jenom ve společnosti bodyguardů a své matky Dorie Raglandové (63), zatímco ona si dopřeje výlet do Spojeného království sponzorovaný z britské pokladnice.

Kanada, která se totiž podílela na nákladech zajišťujících jejich bezpečnost na Vancouver Islandu, stahuje své jednotky kvůli „změně statusu“ královského páru. To znamená, že účet za nepřetržitou ochranu této mladé rodiny zcela spadá na britské daňové poplatníky. Podle magazínu The Sun se odhaduje, že jenom týdenní ochrana „osamoceného“ Archieho přijde na 50 tisíc liber (1,5 milionu českých korun).

Zatímco bezpečností složky v UK se chystají na velkou akci, do níž jsou zapojení i „obyčejní“ městští policisté, není pochyb o tom, že pro královnu Alžbětu II. (93), jejího syna Charlese (71) a další členy královské rodiny bude velkým zklamáním, že jim bývalá americká herečka, známá leda tak ze seriálu Kravaťáci, kde ztvárnila vedlejší roli, odepře setkání s vnoučkem a pravnoučkem.

Archie, mimochodem sedmý v pořadí čekatelů na trůn, totiž se svými urozenými příbuznými po dobu svého života zatím mnoho času nestrávil… a podle zdrojů magazínu People je z toho britská vladařka dosti smutná.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Jindřicha Forejta (42): O ambicích Meghan a zklamání Alžběty.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií