Psí trenér John Zurick, který kdysi pracoval pro princeznu Annu, je podezřelý z vraždy své manželky v domě v Somersetu, tedy na místě, kde podle britského plátku The Daily Mail vyrostl anglický premiér Boris Johnson (55). Zurick od něj prý toto sídlo odkoupil v roce 2013, tehdy ho přišlo na 440 tisíc liber (13 milionů českých korun). V sobotu odpoledne pak právě zde podle všeho zastřelil brokovnicí svou choť Debbie (†56), s níž žil dlouhých 30 let v – na první pohled spokojeném – manželství, dokud se neodcizili a nezačali zvažovat rozvod.

K mordu došlo ve chvíli, kdy se Debbie Zuricková v doprovodu kamarádky vrátila do sídla, kde již nějakou dobu nebydlela. Chtěla si tam vyzvednout nějaké své věci a postarat o zvířata. Pár totiž choval psy, konkrétně clumber španěly, typicky britské plemeno patřící mezi retrívry a vodní psy.

Zurick svou paní zavraždil údajně jenom krátce poté, co se dozvěděl, že má nového partnera a hodlá se za ním přestěhovat do Irska. Jeho ego takové ponížení nejspíš neunesl, a tak vytáhl na svou stále ještě manželku zbraň. Poté hlaveň otočil proti sobě. Debbiin doprovod naštěstí vyvázl bez zranění, stal se však očitým svědkem celého neštěstí a mohl okamžitě podat vysvětlení, jak k vraždě došlo. 

Záchranáři, kteří byli na jejich rodinné sídlo okamžitě přivoláni, sice zjistili, že již Debbie nedokážou pomoci, jejího manžela ovšem letecky převezli do nemocnice. Přestože je v kritickém stavu, měl by být stabilizovaný a se vší pravděpodobností se brzy zotaví natolik, aby mohl čelit následkům svého brutálního činu. „Jsme z toho všichni v šoku, je to hrozné,“ řekl The Daily Mailu Debbiin nevlastní bratr Phillip Townsend.

Smrt Debbie je pro mnohé z jejich okolí zdrcující i z toho důvodu, že v uplynulých měsících bojovala s rakovinou a zdálo se, že se jí podařilo zákeřnou nemoc i následky náročné léčby úspěšně překonat...

VIDEO: Princ Charles (71) jako dítě

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě. Youtube.com/The British Monarchy

Fotogalerie
30 fotografií