S Camillou se následník britského trůnu potkal, když mu bylo 23 let, ona byla o rok starší, a okamžitě mezi nimi přeskočila pověstná jiskra. Začali spolu chodit, ale pak princ odešel do služby k námořnictvu a po jeho návratu už byla Camilla zasnoubená s Andrewem Parkerem Bowlesem (79). Žádost o ruku, která se od Charlese očekávala, nepadla nejspíš jenom proto, že královská rodina neshledávala Camillu jako vhodnou nevěstu budoucího krále. Krásná a éterická Diana Spencerová, kterou si ostatně lid zamiloval, vyhovovala standardům Kensingtonského paláce mnohem více.

Oba tedy založili rodiny, počali s novými partnery děti, jejich románek však dále pokračoval. Diana, která si své sokyně v lásce byla moc dobře vědoma (několikrát například načapala Charlese, jak provozuje s Camillou sex po telefonu), to nedokázala jenom tak skousnout, opakovaně se proto pokoušela o sebevraždu, a trpěla dokonce i bulimií.

V polovině 90. let se jak Charles, tak Camilla rozvedli. Jejich zakázané lásce už nestálo nic v cestě, ale svatbu nakonec oslavili až v roce 2005, tedy osm let po Dianině tragické smrti. V únoru došlo k oznámení plánované veselky, v dubnu se pak rovnou i konala. Nebyla však tak opulentní, ani obyvateli Velké Británie sledovaná jako Charlesova první svatba či jiné královské veselky.

Protože byli už oba rozvedení, byla to pro církev velká překážka. Nejprve se proto konal občanský obřad, teprve až poté se novomanželům dostalo v kapli na hradě Windsor i požehnání anglikánské církve. Camilla se tehdy stala vévodkyní z Cornwallu – předtím však společně s Charlesem musela přede všemi odříkat povinnou modlitbu, během níž se oba káli ze svých skutků, jichž se dopustili během svého dlouhotrvajícího vztahu.

Ten koneckonců vedli v době, kdy byli ještě před Bohem ve svazku s jinou osobou. Stejně jako Diana, i Camilla se nyní honosí titulem princezny z Walesu, z piety ke své slavné milostné konkurentce ho však nepoužívá.

Z královské rodiny patří Camilla mezi ty nejméně oblíbené členy. Údajně ji Alžběta II. nesnáší, prý se snažila rozeštvat prince Williama (36) a Kate (37), vévodkyni z Cambridge. Charles jí měl údajně zahýbat se zpěvačkou Barbrou Streisandovou (76). Kromě toho se šušká, že je Camilla alkoholička, a dokonce médii proběhla morbidní zpráva, že trpí rakovinou jater a zbývají jí pouhé měsíce života. Nedávno se navíc na veřejnosti objevil jakýsi podivín, který se prohlásil nemanželským dítětem Camilly a Charlese. K žádné této divoké spekulaci se však žádný anglický monarcha dosud nevyjádřil.

VIDEO: Princ Charles oslavil 70 a Jindřich Forejt promluvil o jeho skandálech a šanci na trůn!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Princ Charles slaví 70! Forejt o jeho skandálech a šanci na trůn! Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií