Před necelým měsícem se Evě McGauley splnilo její velké přání – mohla se tváří tvář setkat s britským princem a jeho těhotnou chotí Meghan, teď bohužel podlehla kruté nemoci a zemřela. „Se zlomeným srdcem vám musíme sdělit, že Eva nás včera ráno opustila. Bylo to velmi rychlé a poklidné a byla obklopena svými milovanými. Děkujeme všem těm, kdo sledovali Evinu cestu a pomohli jí naplnit její sny,“ uvedli pozůstalí na oficiálním Evině účtu na Instagramu. Pohřeb se podle nich bude pravděpodobně konat později tento týden ve Wellingtonu, kde dívka s rodinou žila.

Eva, která trpěla vzácným typem rakoviny hlavy a krku (Nasopharyngeal carcinoma), lékaři sdělili hrozivou diagnózu poprvé už v roce 2015, kdy podstoupila intenzivní chemoterapii a ozařování. Původně to vypadalo, že nemoc ustoupila, ovšem ve skutečnosti se rozšířila do kyčlí a lymfatických uzlin v hrudi. Teenagerka se tak dozvěděla, že v tomto stádiu už se vyléčit nemůže. Místo toho, aby se z myšlenek na smrt zhroutila, sebrala sílu a začala se věnovat všem „věcem, které skutečně miluje“.

Také se vrhla na charitu a založila nadaci na podporu ženských práv s názvem Eva’s Wish (Evino přání). „Jaká je alternativa? Zamknout se doma a jen být smutná – to nikdy nebyla možnost pro mě,“ vysvětlovala kdysi své pohnutky velká bojovnice, která vybírala peníze s cílem zastavit sexuální násilí a podpořit jeho oběti.

Díky své neutuchající snaze vybojovat lepší svět, získala Eva pozvání na recepci novozélandského premiéra v Aucklandu, ale bohužel kvůli zdravotnímu stavu nemohla létat. Když si princ Harry a vévodkyně Meghan vyslechli její dojemný příběh, pozvali ji proto místo toho na rychlé setkání do sídla vlády ve Wellingtonu. „Jsem tak poctěná a vděčná!“ radovala se Eva na Instagramu ze setkání s britským párem, které proběhlo 30. října.

„Jsou to lidé nohama na zemi, kteří se velmi zajímali o práci, kterou nadace Eva’s Wish dělá. Byla to jedna z nejpamátnějších a nejskvělejších momentů mého života. Děkuji všem, kdo pomáhali to uskutečnit,“ rozplývala se dívka, která ještě letos začala studovat politickou vědu Victoria University.

Titul bakalářky ale již bohužel získat nestihla, jelikož odešla z tohoto světa. Jen tři týdny poté, co se setkala a objímala s vévodou a vévodkyní ze Sussexu. Meghan jistě její úmrtí velmi zasáhlo, zvlášť teď, když čeká své první dítě a pravděpodobně s ní tak zmítají i hormony.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
191 fotografií