Po finále v basketbalu královská dvojice gratulovala soutěžícím po utkání USA proti Holandsku, předávala medaile vítězným Američanům a vyjadřovala uznání poraženým Holanďanům – a v ten moment se to stalo. Jeden člen holandského týmu ve chvíli, kdy stiskl Meghan Markle ruku, zneužil situace, štíhlou manželku britského prince si přitáhl blíž k sobě a vlepil jí pusu na tvář. Pro muže to byla zábava, pro Meghan vážný přestupek v protokolu.

Na oficiálním instagramovém profilu Kensingtonského paláce se ostatně video z této události objevilo, bylo však o onen polibek zkrácený. Záznam začíná až ve chvíli, kdy muž Meghan pouští ze svého sevření a ona klopýtne se smíchem nazad, načež pokračuje v dekorování ostatních poražených. Muž za jejími zády přitom jásá.

Stejně tak ořezaný je i proslov prince Harryho ke sportovcům, kteří i přes své postižení podávají neuvěřitelné výkony, na závěrečném ceremoniálu. „Ukázali jste nám všem, že všechno je možné,“ řekl nabité hale ve svém poděkování Invictus Games. Podle něj je tato sportovní událost tvořena „obyčejnými lidmi, kteří dělají mimořádné věci a převyšují všechna očekávání. Žádná výzva pro ně není příliš obtížná.“ Jeho neformální vstup na pódium se slovy „ahoj, kluci“ se však už v žádné oficiální nahrávce neobjevuje.

Vévodkyně na sobě měla tmavě červený svetřík za 550 liber (16 tisíc korun) od australského designéra Scanlana Theodora, na něm brož ve tvaru makového květu (symbol Remembrance Day = Dne válečných veteránů), úzké černé kalhoty a vzdor svému jinému stavu nebezpečně vysoké podpatky. Princ Harry volil spíše pohodlí v košili s logem Invictus Games a šedé plátěné kalhoty. Ani u něj nechyběla maková brož, vyjadřující podporu vojenským vysloužilcům.

Fotogalerie
77 fotografií