Zahraniční cesta prince Harryho a Meghan Markle se už pomalu chýlí ke konci. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu mají za sebou cestu po Austrálii, pacifických ostrovech a v současné chvíli jsou na návštěvě Nového Zélandu. Jejich úspěšná cesta se však na samém konci začala komplikovat.

První trable začaly během přistání v Sydney poté, co se královský pár vracel z cesty z ostrova Tongo. Jen co pilot ohlásil přistání a letadlo začalo klesat, muselo hned znovu vzlétnout. Na přistávací ploše totiž bylo jiné letadlo plné desítek cestujících, a kdyby pilot královského speciálu rychle nezareagoval, mohlo dojít k tragédii. Po nebezpečném manévru však nakonec královský pár bezpečně přistál na letišti a v současné chvíli je již na Novém Zélandu.

Ve Wellingtonu, hlavním městě Nového Zélandu, však zažili jiné drama. Jen co si manželé chvíli po náročné cestě z Austrálie odpočinuli, vydali se na ceremoniál do rezidence guvernéra. Tam je přivítala i premiérka Jacinda Ahern. Těhotná vévodkyně tam také pronesla svou řeč, v níž zdůraznila, že Nový Zéland byl první zemí, kde ženy mohly volit. Kolem sedmé hodiny večer však vypukl chaos. V sídle se spustil požární alarm a zasahovat museli hasiči! Rezidence guvernéra musela být evakuována.

Není však jasné, zdali mezi evakuovanými byl Harry s Meghan. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Zatím není jasné, co způsobilo, že se požární alarm zapnul. Podle informací DailyMailu mohlo jít o parní hrnec.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
59 fotografií