Vévoda a vévodkyně ze Sussexu zahájili první den svého australského turné oficiálním přivítáním na půdě Admiralty House v Sydney, hlavním městě. Kromě tradičních uvítacích formalit došlo mezi populárním královským párem, sirem Peterem Cosgrovem, oficiálním zástupcem královny Alžběty II. v Austrálii, a jeho paní, lady Lynne Cosgroveovou, k předání několika dárků. Kromě typických australských klobouků dvojice obdržela i plyšového klokana s mláďátkem ve vaku a rozkošné botičky Ugg z ovčí vlny pro jejich budoucího potomka.

Oba dárky udělaly Harrymu a Meghan obrovskou radost. Ve chvíli, kdy Meghan přebírala hračku, nedokázala udržet emoce na uzdě. „To je tak rozkošné, náš první dárek pro dítě!“ zajásala směrem ke svému manželovi. „A tohle je váš druhý,“ reagoval sir Cosgrove ve chvíli, kdy jeho manželka předávala princi botičky. Harry byl z dárků zcela evidentně celý naměkko a jako správný hrdý otec pak s bačkůrkami pózoval všudypřítomným novinářům.

Předtím Harry s Megan stihli navštívit ikonickou budovu opery, kde se podívali na vystoupení Bangarra Dance Theatre, a zavítali také do místní zoo jménem Targona. Tam mohli vidět koalu Ruby, zvíře tak charakteristické pro Austrálii, jejíž mláďata na počest královské návštěvy dostala jména Meghan a Harry. Plyšovou koalu, kterou tam pár soukromě „mimo záznam“ dostal, prý Meghan daruje do školky.

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

 

Fotogalerie
40 fotografií