Princ Louis, který se narodil 23. dubna v 11.01 místního času, byl s velkou slávou pokřtěn v královské kapli St James´s Palace v Londýně. Právě tam byl v roce 2013 pokřtěn i jeho bratr princ George. Sestru Charlotte křtili v kostele sv. Máří Magdalény v Norfolku.

Rodiče princ William a vévodkyně Kate se rozhodli prince Louise pokřtít jen 11 týdnů po jeho narození.  Jeho bratr princ George (téměř 5) byl pokřtěn tři měsíce a jeden den od svého narození a princezna Charlotte (3) dva měsíce a tři dny poté, co spatřila světlo světa.

Samotného křtu se ujal Arcibiskup z Canterbury a reverend Justin Welby, který nedávno oddal prince Harryho a jeho ženu Meghan Markle. Arcibiskup použil vodu z řeky Jordan, kterou nabral z velké stříbrné křtitelnice nazývané Lily Font, používanou speciálně pro královské křtiny už 178 let.

Ještě před obřadem Kensingtonský palác oznámil jména kmotrů prince Louise. Princ William s Kate vybrali několik svých nejbližších přátel, a sice Nicholase van Cutsema, Guye Pellyho, Harryho Aubrey-Fletchera, lady Lauru Meade, Roberta Cartera a Lucy Middleton.

Ač křtiny prince Louise vyšly na stejný den, kdy královna Alžběta II. oznámila zásnuby s princem Philipem v roce 1947, britská panovnice na tuto významnou událost nedorazila. Ani její muž. Nejsou v tom však zdravotní problémy, ale pracovní povinnosti. Královna měla zrovna na dnešní den naplánovaný příjezd z Norfolku a obřad by tak nestihla.

Ostatní členové královské rodiny však na křtinách nechyběli. Dorazil děda princ Charles s chotí Camillou, stejně jako strýc Harry s vévodkyní Meghan. Ze strany vévodkyně Kate nechyběla její sestra Pippa Matthews s manželem Jamesem, její bratr James a také rodiče Carole a Michael Middleton.

Princ Louis byl oblečen do ručně ušité repliky královských šatiček určených speciálně pro křtiny z dílny dvorní návrhářky královny Alžběty II. Angely Kelly.

Podívejte se, jak křest běžně probíhá ZDE