Meghan se musela v řadě věcí podřídit, aby si mohla prince Harryho vzít a navštěvovat oficiální události, jako jsou právě křtiny malého Louise. Mimo jiné se sama musela nechat pokřtít. Obřad má již zřejmě za sebou, ovšem ve vší tichosti.

Podle britského Expresu se tajných křtin, které měly trvat jen asi 45 minut, účastnili pouze Markle, Harry a jeho otec Charles (69) s manželkou Camillou (70). Krátce poté ji čekalo i biřmování, takže nyní se spolu s manželem může zúčastnit eucharistických modliteb.

Vévodkyně ze Sussexu tak jistě potěšila Harryho babičku, královnu Alžbětu II. (92), která je hlavou anglikánské církve. Také tím respektovala tradici královské rodiny. Stejně na tom byla ostatně v roce 2011 i Kate Middleton, která se pár týdnů před svatbou s Williamem rovněž nechala pokřtít.

Fotogalerie: Uniklo ze svatebního mejdanu Harryho s…
189 fotografií

Stejný obřad čeká 9. července i jejího třetího potomka Louise, který se narodil 23. dubna. V době křtin mu tak bude pouhých jedenáct týdnů, zatímco staršímu Georgeovi (4) byly během křtu 23. října 2013 už tři měsíce. Princezně Charlotte (3) bylo pro změnu 5. července 2015 jen devět týdnů.

Zajímavostí je, že obřad povede arcibiskup z Canterbury Justin Welby, který oddával Harryho a Meghan. Ovšem na rozdíl od tety Meghan budou křtiny Louise Arthura Charlese velkou událostí. I když vévoda a vévodkyně z Cambridge si jistě nepřejí přítomnost médií přímo v Chapel Royal v St James’s Palace v Londýně, stejně jako v případě svých starších potomků pravděpodobně zveřejní oficiální rodinné fotografie.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Vévodkyně Kate, princ William a malý Louis
Autor: Reuters, ČTK

 

Fotogalerie
126 fotografií