V květnu oslavili svatbu Harry a Meghan, v říjnu se zase bude konat svatba princezny Eugenie (28) s dlouholetým partnerem. Ovšem chystá se také další obřad, navíc velmi výjimečný.  Bude se totiž jednat o první svatbu gayů v britské královské rodině.

Ženit se totiž bude Lord Ivar Mountbatten (55), který je bratrancem z třetího kolena samotné královny. I když v letech 1994 - 2011 žil v manželství se ženou Penny, s níž má tři dcery, o své homosexualitě věděl dávno a trápil se kvůli tomu. Teprve čtyři roky po rozvodu našel štěstí po boku ředitele společnosti leteckých stevardů Jamese Coyla. 

Seznámili se náhodou na horách ve Švýcarsku, když si James lorda spletl se svým lyžařským instruktorem a křičel na něj přes celý bar. Rázem se do sebe zamilovali a v roce 2016 oznámili svůj vztah i veřejnosti a Mountbatten se tak zároveň stal i prvním přiznaným homosexuálem v britské královské rodině.

Teď chce v prvenství pokračovat a vztah ztvrdit i sňatkem. Jeho nejbližší ho v tom podporují a dcery Ella (22), Alix (20) a Lulli (15) dokonce navrhly, aby tátu k oltáři odvedla jejich maminka Penny. Jelikož manželé zůstali i po rozvodu přáteli, Penny s návrhem souhlasila, a dokonce se po boku obou ženichů nechala vyfotit.

Jediný zádrhel je zatím v tom, jaký titul James po sňatku dostane. Kdyby si Ivar vzal ženu, měla by dle pravidel právo na titul lady. Jenže se svatbami dvou osob stejného pohlaví protokol nepočítá. Už se ale schvaluje zákon, který by měl toto zohlednit. Poté by měl James získat nárok na titul lorda.

VIDEO: Nedávno proběhla také velkolepá svatba Harryho a Meghan: Ti už se teď zbavují svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
38 fotografií