Sňatek prince Harryho a Meghan Markle vyjde ještě dráž než svatba jeho staršího bratra prince Williamavévodkyní Kate Middleton, tvrdí deník Mirror. Zatímco náklady na jejich svatbu v roce 2011 byly 20 milionů liber, letošní slavnost se vyšplhá na 32 milionů liber.

Nejdražší položkou na účtu jsou pak bezpečnostní opatření. Ta vyjdou na závratných 30 milionů liber (877 milionů korun) a zaplatí je britští daňoví poplatníci. Zbytek pak zůstane na královské rodině.

Občerstvení pro 2640 hostů vyjde na 286 tisíc liber (více než 8 milionů Kč), přičemž jen svatební dort bude novomanžele stát téměř 1,5 milionu korun. Pití na hostinu bude stát přibližně 5,5 milionu korun, jedna lahev šampaňského, které má královská rodina ráda, stojí cca 2,5 tisíc korun.

Květinová výzdoba se pak vyšplhá na zhruba 3 miliony korun, za fotografku Millii Pilkingtonovou zaplatí 500 tisíc korun, svatební prstýnky prince Harryho stály 175 tisíc korun a poplatek za obřad 5 tisíc korun. Jen svatební šaty od Ralp & Russo vyjdou na 2,88 milionu korun, ty si však nevěsta Meghan zaplatí ze svého.

VIDEO: Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!"

Video
Video se připravuje ...

Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!" @TheBritishMonarchy

Fotogalerie
29 fotografií