„Královna má ve zvyku věnovat nemovitosti. Takže je to velká šance, že Harry a Meghan se stanou hrdými vlastníky hezké nemovitosti mimo Londýn,“ uvedl pro britský Expres královský životopisec Duncan Larcombe. Ostatně princi Williamovi (35) a vévodkyni Kate (36) věnovala útočiště Ammer Hall rovněž na Sandringham Estate, princi Charlesovi (69) pak Birkhall a princi Andrewovi (58) zase Sunninghill Park.

Předpokládá se, že novomanželé dostanou od Alžběty dům, konkrétně sídlo York Cottage na statku Sandringham Estate v britském Norfolku, které bylo paradoxně dříve známé pod jménem Bachelor’s Cottage, což v překladu znamená chalupa či domek svobodného mládence.

V roce 1893 ovšem sídlo věnoval král Eduard VII. (tehdy princ z Walesu) svému synovi a následníkovi Jiřímu V., tehdy vévodovi z Yorku. Ten zde po svatbě začal žít s manželkou Marií. Do rukou současné hlavy Velké Británie se nemovitost dostala coby dědictví. Získala ji po smrti otce Jiřího VI. v roce 1952.

K budově patří také 80 km², veřejný park o 240 hektarech a zahrada v rozloze 24 hektarů. V současnosti se York Cottage používá především jako prázdninové ubytování. Pokud ale královna opravdu sídlo daruje Harrymu a Meghan, bude se pravděpodobně jednat o jejich tajné hnízdečko mimo Londýn. Jinak se ale předpokládá, že budou žít v Kensingtonském paláci jako dosud. Možná že tu ale budou hledat útočiště také poté, co založí rodinu. Podobně se totiž zachoval Harryho bratr s chotí.

Ostatně i teď by se zamilovaným hrdličkám hodilo místo, kam by se mohli »zašít«. Jejich svatba, která je naplánovaná na 19. května, se totiž už kvapem blíží. Proto se také dvojice rozhodla, že si do svého velkého dne dopřeje pár dní volna. Odteď se proto nebudou objevovat na veřejnosti a v jejich kalendáři byste teď nenalezli žádné oficiality. Je proto klidně možné, že až příště uvidíte Meghan Markle, bude již ve svatebních šatech procházet uličkou směrem ke svému vyvolenému.

VIDEO: Meghan Markle vs. Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? 

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

 

Fotogalerie
41 fotografií