Podle vyjádření královského paláce si snoubenci přáli, aby v jejich velký den proběhla také vzpomínka na zesnulou Harryho matku Dianu, která tragicky zahynula při autonehodě v roce 1997.

V rámci obřadu tak bude uctěna i památka »královny lidských srdcí« a exmanželky prince Charlese (69) a nebudou tedy chybět ani její sourozenci.  „Kromě podpory královny, svého otce - prince z Walesu, svého bratra Williama coby svědka, má princ Harry zájem zapojit do svatby také rodinu své matky," cituje britský Expres mluvčího Kensingtonského paláce Jasona Knaufa.

Na veselku již proto přijali pozvání Dianin bratr hrabě Charles Spencer (53) i její sestry - lady Sarah McCorquodale (63) a lady Jane Fellowes (61). Poslední jmenovaná pak dokonce pronese emotivní řeč.

„Princ Harry a slečna Markle se oba cítí být poctěni, že lady Jane bude reprezentovat její rodinu a pomůže uctít památku zesnulé princezny ve svatební den," uvedla královská rodina.

Harry na svatbě uvítá také svoji švagrovou, vévodkyni Kate (36), která 23. dubna porodila třetího potomka Louise Arthura Charlese. Dorazí ale bez něj a bude to tak poprvé, co miminko na čas opustí. Její starší děti George (4) a Charlotte (3) ale na obřadu budou.    

VIDEO: Ukázka z dokumentu o princezně Dianě

Video
Video se připravuje ...

Nový dokument o princezně Dianě youtube

 

Fotogalerie
52 fotografií