Důvod »tutlačky« je prý prozaický: přední britští královští zpravodajové se shodují na tom, že Kate a William chtějí jméno nejdřív osobně odtajnit všem členům svých rodin. A jeden dosud nebyl k mání – dědeček malého princátka Charles (69) se totiž ve francouzském Villers-Bretonneux účastnil ceremonie u příležitosti tzv. Anzac Day, jenž uctívá památku všech padlých australských a novozélandských vojáků v I. světové válce.

Až po návratu, což mělo být včera večer, měl poprvé na vlastní oči uvidět své třetí vnouče a dozvědět se i jeho jméno. Až pak jej, dle mínění znalců palácových zvyklostí, pozná celý svět. Favoritem s průměrným kurzem nadále zůstává 3:1 Arthur. Na druhé místo poskočil Alexander, jelikož toto jméno zmínil William při mši ve Westminsterském opatství.

Bylo to ale spíš v žertu, navíc Alexander je druhé jméno prince George a je nepravděpodobné, že by bráškové sdíleli jedno ze svých jmen. Reálněji se tak kromě Arthura jeví James (kurz 6:1), k němuž se údajně přiklání Kate, Albert (8:1) či Philip (12:1).

Vypadá to, že William a Kate se vracejí ke starým tradicím. Jména George a Charlotte se sice veřejnost dozvěděla rychle (dva dny po narození), podobně jako jméno prince Harryho (33), u něhož to Charlesovi s Dianou (†36) netrvalo ani 24 hodin.

Jenže třeba právě v případě Williama si dávali načas celý týden, a v roce 1948 královna Alžběta II. (92) napínala své poddané dokonce měsíc, než odtajnila jméno Charles, jež s Philipem vybrali pro svého prvorozeného syna a následníka trůnu.

VIDEO: William a Kate představili třetího potomka!

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Fotogalerie
59 fotografií