Williamem se seznámila na Univerzitě v St. Andrews, kde studoval i vévoda. Princ si jí poprvé všiml v momentě, kdy Kate předváděla na módní přehlídce. A kamarádství bylo na světě. Jejich vztah se ale postupně přerostl ve vztah partnerský. I přesto, že britský deník The Sun v dubnu 2007 oznámil jejich rozchod, jejich lásce nadobro neodzvonilo.

Hned v červnu se objevily spekulace, že by se údajně pár měl dát opět dohromady. Oficiálně se tato informace potvrdila v říjnu roku 2010, kdy William Kate požádal o ruku během návštěvy v Keni. Nebylo to ani do roka a do dne, kdy se pak stali svoji. Svatba se totiž konala 29. dubna 2011 ve Westminsterském opatství. 

O dva roky později, tedy 22. července 2013, v 16:24 se jim narodil prvorozený syn George Alexander Louis. Princ George je třetím nástupcem na trůn.  

Po roce a dvou měsících 8. září 2014 oznámil Clarence House, že vévodkyně z Cambridge čeká druhého potomka. 2. května v 8:34 se manželům narodila holčička Charlotte Elizabeth Diana, která je v pořadí na trůn čtvrtá.

 VIDEO: Kate a William představili třetího potomka!

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

4. září 2017 Královský palác oznámil, že Kate čeká třetí dítě. Potomek se Kate a Williamovi narodil 23. dubna 2018 v 11:01. Princ, jehož jméno Královský palác zatím neoznámil, je pátý v nástupnictví na britský trůn.
 

Na rozdíl od většiny předchozích královských nevěst nepochází Kate z královské nebo aristokratické rodiny a nemá vlastí titul. Během svatby tak Kate v souladu se zvyklostmi přejala celé jméno od prince Williama. Vévodkyně nemá žádné příjmení a není označována za princeznu, protože tento titul mohou používat pouze osoby, které titul získaly narozením. V nutnosti, kdy je příjmení požadované, uvádí Kate příjmení manžela, tedy Mountbatten-Windsor. 

Podle Kate a Williama byl natočený film, který zachycuje společné seznámí, námluvy a přípravy na svatbu. Americký snímek měl premiéru 28. dubna 2011, tedy den před svatbou slavného páru.

Fotogalerie
52 fotografií