Jisté rozpaky způsobila Meghan přáním pronést během svatební recepce krátký projev. Něco takového královské nevěsty v minulosti nedělaly. Pro Meghan to může být i mírně riskantní. Znalci dvora ji nabádají, aby byla opatrná a zdržela se »hereckého vystupování«. Více prý zapůsobí přirozeností, pokorou a skromností.

(Ne)poslušná

Kolizi s královskou tradicí působí i manželský slib, který zazní během obřadu v kapli sv. Jiří. Konkrétně jde o závazek nevěsty »poslouchat« svého muže. Modlitební kniha anglikánské církve z r. 1662 uvádí doslova: »milovat, ctít a poslouchat«. K tomu se při své svatbě v r. 1947 zavázala i dnešní královna Alžběta II. (91). Naopak princezna Diana v r. 1981 »poslušnost« vynechala a slíbila svého muže »milovat, respektovat, utěšovat a podporovat«. Stejná byla volba Catherine Middleton v r. 2011. Meghan bude tento trend zřejmě následovat.

Krotí přízvuk

Zatím pilně studuje, a není toho málo, co se jako budoucí princezna musí naučit. Na pořadu dne jsou tak reálie zemí Britského společenství, pravidla veřejného vystupování a dvorní etikety, ale i zvláštní řečnická cvičení, která mají pomoci »tlumit « její americký přízvuk.

Půjčí Meghan klenot Spencerů?

Tiáru měly ve svatební den Diana, její sestry i švagrová. Vyrobili ji v 19. století, dnešní podoba je z r. 1935. Dianina babička ji dostala ke svatbě v r. 1919. Klenot je majetkem Spencerů, jeho zapůjčení by musel odsouhlasit Dianin bratr Charles, který je coby 9. hrabě Spencer hlavou rodu.

Harry cvičí 5x týdně

Také princ Harry se snaží, aby byl na svůj »velký den«, který připadne na 19. května, co nejlépe připraven, a zlepšuje si fyzickou kondici. Přestal údajně zcela s kouřením, dbá na správnou životosprávu, poctivě si hlídá jídelníček a pětkrát týdně chodí pod dohledem trenéra cvičit.

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan čtěte zde

VIDEO: Jaké jsou rozdíly mezi Meghan Markle a Kate Middleton?

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

Fotogalerie
8 fotografií