Dvanáctiletá Amelia Thomas zažila velké překvapení, když jí matka minulý týden oznámila, že jí telefonuje královský palác. Dívce, která se dosud potýká s psychickými následky prožitého otřesu, sdělili, že bude mezi 1200 lidmi pozvanými 19. května na hrad Windsor na svatební oslavu Harryho a Meghan.

"Nevěděla jsem, co říct. Vyrazilo mi to dech," řekla Reuters školačka, která byla v davu lidí na koncertu zpěvačky Ariany Grande, kde atentátník loni v květnu zabil 22 lidí a 500 jich zranil. Královský palác ji pozval na podnět její matky, a Thomas tak bude mezi početnou skupinou mladých lidí přítomných na svatební oslavě.

Na samotný obřad do kaple svatého Jiří se dostane 600 lidí, mezi nimiž bude podle médií chybět May či americký prezident Donald Trump. Nedorazí prý ani jeho předchůdce Barack Obama, který má s chotí Michele se snoubenci blízký vztah. Windsorská kaple je výrazně menší než Westminsterské opatství, kde si v roce 2011 bral Harryho bratr William Kate Middleton. Svatby se tehdy zúčastnila řada šéfů vlád.

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan čtěte zde

Fotogalerie
18 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar