Sám podnikatel a miliardář se nechal slyšet, že i když od tragické události uběhlo již dvacet let, nad úmrtím syna Dodiho a princezny Diany nikdy nepřestal truchlit. Dodiho otec prý zatím nedokázal ani vyklidit synův londýnský byt na Park Lane, a tak je místo jakousi svatyní a zůstává stále ve stejném stavu jako v roce 1997, kdy sem mladý podnikatel během léta vzal Dianu.

Někdejší majitel obchodního domu Harrods rovněž velmi často dlí u těla svého syna, které je k věčnému spánku uloženo v mauzoleu na pozemcích patřících k sídlu Al Fayedů v Barrow Green Court v britském hrabství Surrey. Prý zde tráví až 300 dní v roce.

Podle blízkého Al Fayedova přítele je miliardář toho názoru, že se Diana a Dodi těsně před smrtí rozhodli uzavřít sňatek a své zasnoubení plánovali slavnostně oznámit po návratu z Paříže. Jenže odtamtud už se ani jeden z nich živý nevrátil.

„Mohamed zůstává přesvědčen, že na povrch vyplavou informace, které potvrdí jeho přesvědčení, že Dodi a Diana byli záměrně zabiti bezpečnostními složkami,“ cituje britský Sun další zdroj z mužova okruhu s tím, že vraždu měl přikázat princ Philip (96). „Vždycky říkal: ‚Můj syn byl zavražděn‘ a věří, že se tak stalo proto, že monarchie by nedovolila, aby se muslim oženil s matkou budoucího krále,“ dodává zdroj Sunu.

Ostatně tomu, že egyptský podnikatel této konspirační teorii skutečně věří, by nasvědčovalo i jeho podivné chování v roce 2000, kdy v kontroverzním dokumentu označil vévodu z Edinburghu za „nacistu“. Také coby tehdejší majitel obchodního centra Harrods sebral zdejší výzdobu symbolizující záruku královské rodiny a v zuřivosti ji spálil.

Na Al Fayedovo závažné obvinění z vraždy dvou lidí zareagoval Buckinghamský palác velmi stroze: „Verdikt vyšetřování mluví sám za sebe.“ Dianinu smrt prošetřovali francouzští i britští kriminalisté a pokaždé došli k závěru, že princezna i její partner zemřeli na následky autonehody v pařížském podjezdu Alma a za havárii byl zodpovědný řidič Henri Paul, který bezhlavě ujížděl skupině paparazzi fotografů. Dalšími faktory pak byly rychlost a způsob jízdy pronásledovatelů. Pár však mohl přežít, kdyby byl připoutaný bezpečnostními pásy.

VIDEO: Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě youtube/The Duke of Brittany/bpž

 

Fotogalerie
40 fotografií