Nejočekávanější událost roku propukla v sobotu v 11:30 britského času. První hosté na svatbu Pippy Middleton a Jamese Matthewse se začali sjíždět minimálně hodinu předem.

Mezi prvními hosty se v Englefieldu objevil královský pár, princ William a vévodkyně Kate Middleton. Nevěstina sestra má na sobě lososové šaty a neodmyslitelný klobouček.

Nevěsta Pippa Middleton a ženich James Matthews
Autor: Reuters

Z královské rodiny pochopitelně dorazila kromě jiných také princezna Eugenie s přítelem Jackem Brooksbankem či přítelkyně bratra nevěsty Jamese Middletona.

Pozvánku dostala také tenisová legenda Roger Federer, kterého doprovodila slovenská manželka Mirka.

Před kostelem sv. Marka, kde proběhne obřad, stály desítky novinářů a všichni netrpělivě čekali na příjezd nevěsty a ženicha. „Na místě právě přistála helikoptéra, zatím ale není jasné, kdo je uvnitř," hlásili místní reportéři na sociálních sítích. 

Omyl! Nevěsta ve vrtulníku nebyla. Ta totiž přijela starým veteránem luxusní značky spolu s otcem. Ten ji doprovodil do kostela. Pippa Middleton měla na sobě krásné šaty od návrháře Giles Deacona a tvář jí zakrýval závoj.

Video
Video se připravuje ...

Svatba Pippy Middleton Reuters

Táta svou krásnou dceru doprovodil dovnitř a ve dveřích na ně už čekala vévodkyně Kate Middleton s dětmi princem Georgem a princeznou Charlotte. Ta měla dobrou náladu a culila se od ucha k uchu.

Princové William a mladší Harry se drželi pospolu a v pozadí.

Vévodkyně Kate na svatbě září v lososových šatech a jak se zdá, má na starosti všechny královské děti. Nehne se od nich ani na krok a snaží se je utišit, aby nerušily.

Dvouletá princezna Charlotte měla na svatbě důležitý úkol, bude jako hlavní družička. A její téměř čtyřletý bratr George, ten zase nevěstě s ženichem nesl k oltáři prsteny.

Nevěsta Pippa Middleton a ženich James Matthews
Autor: Reuters

Když se vdávala Kate Middleton za prince Williama, její sestra Pippa měla na sobě také bílé šaty a svým pozadím na sebe strhla téměř veškerou pozornost.

Jak to vypadalo po obřadu?

Pár odjel z kostela, ve kterém byl obřad, ve sportovním autě Jaguar typu E. Jedná se o velice vzácné a žádané auto, veterán, který je označován jako „neznámější sporťák světa.“  Auto pochází z roku 1961 a jeho cena je nevyčíslitelná. Tento jaguár je žádaný sběratelský kousek a Pippa a její manžel  James nešetřili úsměvy, když odjížděli. I tady je podoba mezi svatbou Pippy a Kate. Kate a William odjížděli z té své v princově voze Aston Martin, zatímco jim nad hlavou přelétal vrtulník RAF, se kterým princ létal.

Pippa i James mávali na dav fanoušků a fotografů, který se sešel před kostelem, a dokonce skandoval „Pippa, Pippa!“ Za volantem seděl James a svoji novou manželku odvážel na recepci, která se koná v domě jejích rodičů. Tam by mělo dorazit 350 hostů a rozhodně to nebude malá oslava. Podle informací bylo jen na občerstvení vydáno přes dva miliony korun. Bylo nakoupeno 233 lahví luxusního šampaňského a jiného alkoholu v ceně tři čtvrtě milionu korun a celá oslava proběhne ve skleněné oranžérii dovezené z Belgie v hodnotě tří milionů korun. 

Kdo je ženich James Matthews?

Vyvoleným, který získá výhradní právo na plácání Pippy přes její proslavený zadeček, se stal James Matthews. Sympaťák s lišáckým úsměvem byl v mládí závodníkem. Účastnil se britského šampionátu Formule 3, a dokonce vyhrál britský Renault šampionát ve Formuli v roce 1994.

James Matthews pochází z velmi bohaté rodiny, které patří celebritami vyhledávaný resort Eden Rock na ostrově Sv. Bartoloměje v Karibiku. V Londýně pak sám řídí společnost Eden Rock Capital, která se specializuje na správu hedgeových fondů. Rád hraje tenis, plave a lyžuje.

Jejich rodina vlastní přírodní rezervaci Glen Affric, jež leží na severu Skotska. Má mladšího bratra Spencera Matthewse, který je v Británii celebritou. Nejmladší bratr Michael (†22) byl vášnivým horolezcem a pokořitelem Mount Everestu, bohužel při dalším pokusu o výstup zahynul. 

Fotogalerie: Velkolepá svatba Pippy Middleton
196 fotografií

Jak se pár dal dohromady?

Poprvé fotografové «načapali» Pippu a Jamese na večeři v luxusní restauraci v říjnu 2012. Už tehdy měli oči jen pro sebe, povídali si asi tři hodiny v kuse a Pippa byla samý úsměv. Ten ji asi přešel v únoru následujícího roku, kdy se pár rozešel, aniž by veřejně okomentoval důvody. Půvabná brunetka pak začala žít s burzovním makléřem Nico Jacksonem.

V říjnu 2015 přišel další rozchod a hned vzápětí se ukázalo, že zřejmě našla znovu cestu právě k Jamesi Mathewsovi. „James byl vždycky na scéně. On je velmi charismatický, okouzlující, dobře vypadá a vždycky Pippu tajně miloval. Vždycky to mezi nimi šíleně jiskřilo, ale Pippa byla pokaždé zadaná,“ popsal kdysi blízký zdroj páru pro E! News.

Dvojice se konečně dala dohromady i oficiálně v březnu 2016 a hned v červenci téhož roku James Pippu požádal o ruku. Dokonce o svolení k sňatku požádal i jejího tatínka. Pippa byla velmi překvapená, ale přijala.

 A tady je Pippa Middleton na svatbě své sestry Kate Middleton.

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si, jak se svět zamiloval do Pippy Middleton youtube

Fotogalerie
79 fotografií