Mladší sestra vévodkyně Kate Pippa Middleton si o víkendu bere za muže  manažera hedgeových fondů Jamese Matthewse, se kterým se loni zasnoubili. A půjde patrně o nejsledovanější svatbu za posledních šest let, tedy od královské svatby její sestry Kate (35), která si tehdy vzala budoucího krále Velké Británie.

Právě díky sestřině veselce se z Pippy rázem stala celebrita, na rychle nabytou slávu si snadno zvykla a s radostí z ní těží. Pro svůj obřad si Pippa vybrala kostel svatého Marka v Englefieldu a nařídila, aby oprýskanou bránu jeho parku natřeli namodro. Původně byla brána zlatá, ale takový nátěr se nevěstě zdál prý moc řvavý. Kvůli obřadu se musely narychlo opravit i přilehlé zdi. Svatební party pak proběhne v oranžérii, kterou si Pippa za 3,2 milionu Kč nechala dovézt až z Belgie. Jenže to zdaleka není všechno!

Místní obyvatelé budou kvůli veselce označeni náramky! Nelze jim totiž zakázat vstup do kostela (podle pravidel místní církve mají věřící právo se zúčastnit jakékoli svatby ve své farnosti), ale Pippa je chce mít odlišené. A vikář dostal přísný zákaz mluvit s médii.

Samotní svatebčané si pak musí přinést dvoje oblečení – jedno na obřad, druhé na hostinu. Pozvaní si na hostinu navíc smí vzít své partnery, jen pokud jsou sezdaní. Není divu, že se objevily spekulace, jestli Pippa takto chtěla vyloučit přítelkyni prince Harryho (32) Meghan Markle (35), která by jí mohla ukrást pozornost.

Kolik bude celý cirkus stát?

Britská média se zeptala svatebních agentur, na kolik taková veselka přijde, a výsledek je opravdu astronomický. Je ale možné, že někteří dodavatelé ze svých cen sleví, protože podobné akce jsou pro ně dobrou reklamou.

  • Svatební stan 3 200 000 Kč
  • Hostina 2 200 000 Kč
  • Svatební šaty 314 000 Kč
  • Svatební dort (minimálně šestipatrový) 82 000 Kč
  • Videa natáčená mj. drony 125 700 Kč
  • Profesionální fotografie 161 000 Kč
  • Šaty pro družičky 70 700 Kč
  • Celkem nejméně 6 153 400 Kč (plus květiny, výzdoba, vizážisté, ochranka...)

Video: Připomeňte si, jak se svět zamiloval do Pippy Middleton

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si, jak se svět zamiloval do Pippy Middleton. youtube

Fotogalerie
45 fotografií