Vévodkyně z Cambridge nemá šlechtickou krev. Takže ve chvíli, kdy jí nedoprovází William, musí vyseknout pukrle před "princeznami rodem", tedy před královninou dcerou princeznou Annou, před královninou sestřenicí princeznou Alexandrou a dcerami královnina syna, prince Andrewa, tedy před princeznami Beatrice a Eugenií.    

Když je s manželem, nemusí si z nich nic dělat, ale musí se uklonit Williamovu otci, princi Charlesovi, jeho ženě Camille (i když je také neurozená), královně a jejímu muži, vévodovi z Edinburghu.    

Fotogalerie
8 fotografií

Složitá pravidla

Podle zdrojů The Daily Telegraph jsou takové úpravy rutinní záležitostí, naposledy se hierarchický řád upravoval po svatbě následníka trůnu prince Charlese s Camillou v roce 2005.

Tehdy to podle The Daily Telegraph popudilo vévodkyni z Wessexu, manželku dalšího královnina syna, prince Edwarda. Vévodkyně, za svobodna Sophie Rhys-Jones, dcera obchodníka s pneumatikami, tehdy musela začít dělat pukrle před Camillou. "Vůbec se jí to nelíbilo," řekl listu nejmenovaný dvořan. Nyní se navíc bude muset uklánět i před Kate, i když ta bude sama, bez doprovodu svého urozeného manžela.    

Byť se tato etiketa může zdát složitá, královská rodina ji bere vážně a její členové se uklánějí na veřejnosti i v soukromí, poznamenal list. Hierarchická pravidla ovlivňují i další faktory královského protokolu, například pořadí, v jakém se přijíždí či přichází na danou událost.