Královská kancelář informace o skutečných hodnotách darů, které vévodkyně Kate a princ William dostávají, raději zatajuje.

Stalo se tak i v případě luxusních platinových broží, které byly v oficiálních seznamech označovány stroze jako "brož". Byly přitom vyrobeny na zakázku u slavného hollywoodského klenotníka Harryho Winstona. Ten exkluzivní dárek posázel víc než třemi stovkami diamantů! Prominentní pár jej obdržel při návštěvě kanadského města Yellowknife.

Mluvčí Clarence House, domácnosti královské rodiny ve Westminsteru, který má podobné dary na starosti, však raději neprozradil, na kolik kanadskou delegaci vyšly. "Nebylo by vhodné prozrazovat, jaké měly jednotlivé dary hodnotu," řekl pro Daily Mail.

"Důležitý je samotný dar, nikoli jeho finanční hodnota." Královský pár prý nechce nikoho urazit a tak si raději nechává skutečnou cenu darů pro sebe. Rozhodně nebude malá - všechny dosavadní dohromady prý totiž obsahovaly až sedm stovek diamantů! Brože z Kanady však tvoří z této cifry skoro polovinu.

Fotogalerie
8 fotografií