Potvrzují to detaily fotografie z královského balkonu, na němž si nešťastná Grace uprostřed svatební vřavy zakrývá uši. Nepomohla ani nevěstina útěcha. Grace se podle zasvěcených cítila velmi nesvá před masou půl milionu obdivovatelů, kteří odpoledne přišli pod balkon Buckinghamského paláce pozdravit novomanželský pár.

Hlučný dav dívenku vyděsil v okamžiku, kdy dvojí políbení novomanželů přivedlo přihlížející do stavu čirého nadšení. Kate se dívky zželelo, po manželském polibku se k ní naklonila a pokusila se její utrpení zmírnit. Velký efekt ale útěcha novopečené vévodkyně neměla.

Mluvčí královské rodiny připustil, že Grace nebyla v nejlepší formě. Malá Grace van Cutsemová je Williamovou kmotřenkou a spolu s Elizou Lopesovou, vnučkovu vévodkyně z Cornwallu, byla nejmladší družičkou. Van Cutsemovi se už mnoho let s královskou rodinou přátelí, William býval jako dítě u van Cutsemů častým hostem.

Dalšími družičkami byly sedmiletá Louise Windsorová, dcera prince Edwarda a hraběnky z Wessexu, a osmiletá Margarita Armstrongová-Jonesová, dcera Davida Linleye a vikomtky Linleyové.

Fotogalerie
5 fotografií