Tak lze charakterizovat beznadějně vyprodaný Ples jako Brno, jejž pořadatelé prezentují jako nejluxusnější, v naší republice se odehrávající bál. I na něm se jako všude odehrával souboj vkusu s nevkusem s tím, že na snímcích zaznamenané, veřejnosti známé i nepoznané persony dress code ctily. Otázkou je, s jakou mírou citu pro věc a předpokládané noblesy.

Moderátorka Gabriela Kratochvílová Lašková
Autor: Jakub Poláček

Gabriela Lašková Kratochvílová: Černá s otazníkem

Živůtek z reliéfními květy a korálky zdobeného krajkoví na podkladu tylu s efektními rukávy a na něj navazující bohatě skládaná, přesto subtilně působící, na zem spadající sukně představují kreaci hodnou aristokratky. Stříbrná kabelka je osvěžující akcent. K diskuzi provokuje pouze barva, jíž by se měla mladá žena v případě bálu vystříhat. Ale to jen na okraj…

Známka: 1

Nela Slováková zaujala proklatě hlubokým dekoltem, Eva Decastelo se zahalila do černé krajky a jejich blond kamarádka? Tak to je, přátelé, bez komentáře.
Autor: Jakub Poláček

Nela Slováková s matkou a Eva Decastelo: Bílá stopa ordinérnosti

U grandiózních plesů je v honosné prezentaci žen mnohé dovoleno. Nicméně model brněnské hvězdičky Nely Slovákové, sporou aplikací krajky zdobená toaleta z průsvitné, silikonové poprsí natvrdo odhalující organzy, jež si vystačí pouze s vykrojenými kalhotkami, je za hranou. Krajkový, závojem sukně ověnčený overal neuvěřitelně mladistvé, jistě plastikou skvělé vylepšené matky Nely pak ukázkou glamour hororu. Sicilské vdovy hodná róba moderátorky Decastelo z dílny Michala Marka očekávaný standard (až na připomínkovanou černou) splňuje. Ale outfity Nely a její matky jsou v hodnocení rozhodující.

Známka: 5

Z Prahy dorazila také moderátorka Lucie Borhyová.
Autor: Jakub Poláček

Lucie Borhyová: Podání s přešlapy

Etiketa se postupem času uvolňuje, stává se mnohem tolerantnější. Dovoluje i samostatnou, zde do vlečky se táhnoucí patřičně opulentní sukni z hedvábného saténu a samostatný, charakterem materiálu něžné brnění připomínající top. Jemně zlatavé tóny outfitu včetně psaníčka a laku na nehtech eleganci přihrávají, ale krunýř podprsenky sofistikovanosti na bodech ubírá. Náušnice jsou k topu příliš, stejně tak korálky na zápěstí. Stačil by druhý náramek.

Známka: 2

Oděvní výtvarnice Liběna Rochová
Autor: Jakub Poláček

Liběna Rochová s chotěm: Smeč lady

První dáma české návrhářské scény, jež jako profesorka pražské UMPRUM úspěšně předává žákům, nadějným studentům ateliéru oděvu a obuvi svou vizi oděvu, jeho poselství a tvarosloví dál, zvolila pro ni typickou černou, která je v případě zralé ženy hájená. Hra průsvitu na sedle a části skvěle zakončených rukávů se zajímavě žebrovaným, plizé připomínajícím materiálem, stoják rafinovaně kamuflující věkem poznamenaný půvabně dlouhý krk zasluhují na společenské scéně aplaus ve stoje.

Známka: 1+

Aneta Vignerová oblékla kalhotový kostým.
Autor: Jakub Poláček

Aneta Vignerová: Mimo etiketu

Bílý, tvrdými akcenty černé poznamenaný kalhotový kostým v pánském stylu, dvouřadé, na tělo oblečené sako s fazónou širokých klop, která i při své hloubce prvoplánově dráždivý akcent podprsenky neukazuje. Pro pány povinný smoking připomínající lampasy ve vnějším švu jako další působivý moment. Outfit jako takový je včetně doplňků a líčení bez chyby. Obstál by na kdejakém gala večeru! Ale zde se jednalo o bál první kategorie, na němž jsou nohavice tabu, což je pro výsledný verdikt prioritní.

Známka: 4

Moderátorka Sandra Parmová
Autor: Jakub Poláček

Sandra Parmová: Bacha na kabelku

I ona moderuje na TV Prima denní zprávy a i ona patří k těm, jež pořadatelé jako veřejně známou tvář do Brna, kde dvakrát se svými partnery pobývala, pozvali. Sytá rumělka blondýně sluší, model s asymetrickým dekoltem, naskládanou sukní a dvakrát obtočeným páskem na mašli patří k univerzálním, dosti civilním společenským kreacím. Hlavní výhrada náleží k nevhodně velkému, lacině vypadajícímu, k barvě šatů příliš kontrastně tvrdému psaníčku, k němuž se zip ani karabinka s poutkem nehodí.

Známka: 2-

Čerstvá maminka Dominika Mesarošová
Autor: Jakub Poláček

Dominika Mesárošová: Špatná volba

Organizátoři plesu do křoví populárních, mediální atraktivnost akce relativně zvyšujících tváří pozvali i tuto, kontroverzní minulostí doprovázenou, obřími implantáty prsou tzv. vytuněnou bulvární hvězdičku. Bohužel glanc akci nedodala. Temně zelené pouzdro o číslo menších šatů s hlubokým rozparkem na správné figuře vyzní na jiných společenských akcích. Hodinky, náramky, kabelka s odepnutým řemenem na bál nepřísluší a střevíčky od Valentina dojem rozhodně nezachrání.

Známka: 3-

Fotogalerie
48 fotografií