Ohniskem fashion dění MBPFW se stejně jako v březnu stává historický Glam-Gallasův palác na Starém Městě pražském, kde o víkendu proběhnou zásadní bloky přehlídek. Mimo jiných se na nich budou prezentovat modely studentů ateliéru oděvu a obuvi pražské UMPRUM spolu tokijskou Bunka Fashion Graduate University (BFGU). Také ateliér designu a oděvu ve Zlíně či vítěz soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2018 Martin Kohout. Ze známých tvůrců se prezentuje Adam Kost, Denisa Nová, Michael Kovačik, Pavel Brejcha, Tereza Vu, slovenská NEHERA, autorská dvojice ALTER ERA, CHATTY a LAFORMELA a tím výčet rozhodně nekončí.

Volně přístupná open-air přehlídka Jana Černého proběhne na Letenské pláni. Vystoupením sólistů baletu ND doprovozená site-specific show Zuzany Kubíčkové v Galerii Rudolfinum. Redakce Dolce Vita ve spolupráci s předním nezávislým odborníkem Rachidem Naasem představí modely vybraných absolventů akademie ArtEZ. V rámci mezinárodního výměnného podniku Mercedes-Benz International Designer Exchange Program se nabízí i show současné španělské senzace, extrovertní značky Outsiders Division.

Seznam aktivit MBPFW je velký, nelze všechny vyjmenovat a zájemci o dění fashion weeku si jeho komplet najdou na webových stránkách události www.mbpfw.com. Každopádně podzimní edice této, v tuzemské prezentaci módy naprosto bezkonkurenční, akce, jíž se tentokrát zúčastní zatím největší počet světové elity z ranku módy v historii, je událostí sezóny. O pozvání na přehlídky, party pro vyvolené či pózování před fotografy usiluje řada tváří ze showbyznysu, jež oděv považují za součást image a touží po statusu módní ikony. Pro blogery, influencery instagramu, je MBPFW polem exhibice a za atraktivní úhor společenské prezentace ji považují i „osvícení“ snobové. Pro zastoupené návrháře znamená nebývalou možnost dát o sobě vědět u nás či za hranicemi. A pro milovníky módy je časem euforie, pro pokročilé též příležitostí ke konfrontaci naší invence se světem. MBPFW má vskutku co nabídnout a dává na vědomí, že móda je součástí užitého umění. Být tu není jen otázkou potřeby být in!

Fotogalerie
7 fotografií