V Hergetově cihelně tradičně probíhající sešlost se letos nesla ve francouzském duchu. Vybranými víny počínaje, plejádou jídel konče. Příchozí se fotili u Eiffelovky, poslouchali za doprovodu harmoniky francouzské pouliční písničky, sáli z lastur ústřice. Mezi pozvanými byli finančníci, podnikatelé, řada lékařů. Také tváře showbyznysu, šéfové nadací, modelky a další persony módní branže.

Doporučený dress code byl definován jako summer formal. Pánové měli kalhoty a separátní saka, někdy jen košile. Řada z nich i lehké obleky. U dam převládaly variace koktejlek a výjimkou nebyly ani společenské maxi šaty. Nevhodně oblečených hostů bylo naprosté minimum, což se často nestává. Otázkou ale i tak je, kolik z nich šarmu, jenž je pro téma Francie typický, dostálo. Které z žen měly pro letní formální události, společenské garden party, jež Summer party Carollina odstartovala, inspirativní, následování hodné kreace.

Tamara Kotvalová

Hodno aristokratky

Tamara Kotvalová
Autor: Blesk/profimedia.czHerminapress

Spousta metrů lehounkého u kotníků povlávajícího šifonu umocňuje romantický dojem. Vodový odstín starorůžové dodává pel romantiky. Zlatem lemovaný opasek je efektním akcentem. Variace na věčný motiv antické řízy od proslulého francouzského módního domu Lanvin představuje inspirativní ódu na ženskost v prvoligovém provedení.

Hodnocení: 1

Ina Tina

Lýko, pes a žoržet

Ina Tina
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Navy modré výšivkou puntíků poznamenané transparentní šaty od italské značky Max Mara patří k univerzálním kouskům, jež se přizpůsobí různému stylingu. Zde v doprovodu s lýkovou taškou a čepicí evokují atmosféru přímořského letoviska. Na summer party budiž, jen boty mohly být vzhledem k akci jiné než pantofle na gumové podrážce.

Hodnocení: 1

Andrea Verešová

Glamour alternativa

Hedvábí, kaskáda rafinovaného vrstvení plihnoucích volánů. Akcent dírkované výšivky v předním díle a dotek transparentního tylu na zádech. Dobře zvolené luxusní doplňky, jež model od skvělé italské návrhářky Alberty Ferretti dotahují. Je to lehké a nenucené, což se vždy ve stylingu, na poli módy vůbec, maximálně počítá.

Andrea Verešová
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Hodnocení: 1

Monika Bagárová

Nota jinakosti

Monika Bagárová
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Zatímco většina žen oblékla malé společenské šaty, nejrůznější verze koktejlek, tato maximálně půvabná zpěvačka zvolila street style v posh provedení jištěném sandálky na jehle. Dobrý, čistě provedený úkrok jinam, troufám si říci s tím, že jde o riskantní poker pro vyvolené hráčky s patřičnou figurou.

Hodnocení: 1

Beata Rajská

Mariáš kontrastu

Beáta Rajská
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Chladivé a vysoce noblesní hedvábí je pro parné letní večery ideální. V outfitu renomované české návrhářky mělo podobu se vzorem kára si pohrávajícího kompletu topu a efektních kalhot s působivými sklady širokých nohavic. Přívěsek se smaltovaným medvídkem a psaníčko s vystříhávaným ornamentem jsou k lince vzoru kostky překvapivým doprovodem, ale nutno uznat, že tato hra funguje.

Hodnocení: 1

Petra Buzková

Průměr v rudé

Petra Buzková
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Nadčasové pouzdro strohých hladkých šatů, jež jsou jednou z verzí frekventovaných koktejlek. Neméně oblíbená rudá barva a zlatavé neméně nadčasové střevíce. Standard, jenž neurazí ani nenadchne. Široké ucho na snímku nepřiznané kabelky naznačuje, že je stylem nepatřičná. A stylově se tluče i náramek s hodinkami.

Hodnocení: 3

Jana Doležalová

Mimo zadání

Jana Doležalová
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Žíhaný úpletový top a syntetická tuba ke kolenům sahající sukně zosobňují městský zcela nezáživný civil, jemuž tvrdě bílé, časem poznamenané značkové střevíce na klínu rozhodně nepomohu. Takový outfit je na společenský večer formátu Carollinum summer party zcela nepatřičný a nudí již svou podstatou. Cukrkandlově růžový oprýskaný lak na neupravených nehtech mluví sám za sebe a naznačuje mnohé.

Hodnocení: 4

 

Barbara Nesvadbová

Sázka na klasiku

Barbara Nesvadbová
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Tento střih živůtku s úvazem za krk více svědčí větším ňadrům a opticky pomáhá i menším ramenům. Jahodový pastel sluší blondýnám i brunetám. Šaty, jež zřejmě pochází z ateliéru návrhářky Tatiany Kovaříkové, působí dobře v maxi délce, ale i midi pod lýtko či ve verzi sahající kolem kolen. Barevnost snese tvrdý kontrast černých či naopak pudrově tělových doplňků.

Hodnocení: 1

Petra Svoboda

Chybná volba

Petra Svoboda
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Model v sytě zeleném tónu kapradin rozhodně neomamuje. K vytříbenému konceptu má nesmírně daleko. Jeho barva každopádně nepatří k univerzálně slušivým a kolena kryjící délka by celkovému dojmu rovněž více prospěla. Efekt zdobné krajky nemá prostor vyznít, neboť se o pozornost pere se scestnými volány u rukávů, pod prsy i v zakončení sukně. Dobré jsou samy o sobě jen doplňky.

Hodnocení: 3

Milada Karasová

Bez ohledu na věk

Milada Karasová
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Velkoryse volný top skryje mnohé možné handicapy postavy. Spadlý překlad látky v dekoltu a z něj vycházející, nedostatky krku zralé ženy kamuflující obruč, svědčí o rafinovanosti střihového řešení. Zajímavě koncipované jsou i široké nohavice s hlubokými vnitřními záhyby. Kreace bývalé majitelky agentury Czechoslovak Models, jež pro svět objevila několik super modelek, boduje ležérní elegancí a univerzálností.

Hodnocení: 1

Glamour křoví

Glamour křoví
Autor: Blesk, profimedia.cz, Heminapress

Na atmosféře večera se též podílela skvadra modelek v luxusních, na gala večery příhodných a bezesporu inspirativních toaletách z pražského, na Pařížské třídě sídlícího showroomu Alizé nabízejícího řadu značek elitní módy, mezi nimiž například jsou Valentino, Vivienne Westwood, Versace, Kenzo, Victoria Beckham…

Fotogalerie
12 fotografií

Video: Střet dvou světů! Jak vypadalo setkání Moniky Štikové a Františky?!

Video
Video se připravuje ...

Střet dvou světů! Jak vypadalo setkání Moniky Štikové a Františky?! Aleš Brunclík