Slavnostní, televizí živě přenášené vyhlášení nejlepších borců ČR se konalo stejně jako loni v karlovarském Grandhotelu Pupp. Půvabná Iva Kubelková, která večerem s glancem provázela, přítomné v muže v sále i u obrazovek ČT potěšila vnadnými křivkami, jež uvěznila v cudné, leč elegantně pompézní toaletě, která jistě zaujala řadu žen. Ocenění pánové se jemně zapotili u svých projevů a o hudební vložky, jež ceremoniál tradičně odlehčily, se postaralo několik více či méně populárních zpěváků.

Hokejový gala podnik připomínal velkou rodinnou sešlost, kde někdo se ctí v gala obstál a jiný ne. Jinak to ani nechodí. Muži to měli v příležitostí diktovaném obleku jednodušší, než jejich partnerky, kterým večerní dress code dával větší šanci být jedinečná, projevit se kreativně, upoutat. Ale zároveň o to víc hrozil rizikem, že dotyčná dáma či slečna ve snaze být atraktivní nevkusně ujede.

A jak to tedy dopadlo? Žádná velká sláva to v Grandhotelu Pupp nebyla. U hokejistů i jejich žen. Extravagantní módní exhibice brankáře reprezentace Alexandra Saláka dopadla dost tristně. Letošní kapitán národního týmu Jiří Novotný si také sportovním řemenem zn. Dolce & Gabbana plus štepovanými šedozelenými polobotkami, jimiž doprovodil metalově lesklý oblek, rovněž reputaci dandyho nezajistil. Naopak se ctí obstál šéftrenér českého hokeje Slavomír Lener i jeho choť, pokud zapomeneme na robustní sandály na vysoké podešvi, jež k elegantně minimalistické róbě obula.

Fotogalerie
6 fotografií