Byl by omyl domnívat se, že na Cenách Trebbia za podporu kultury a tvůrčí činnost je kultivovanost vzhledu či projevu samozřejmostí. Jejím nedostatkem mimo jiných trpěl i outfit zralé manželky Juraje Jakubiska Deany Horváthové, která hloubkou dekoltu, celkovou image evokovala představu ctihodné majitelky prosperujícího nevěstince. A spolu s mistrným režisérem Jakubiskem působili jako veselá odnož Adamsovy rodiny.

Na společenském poli selhal i architekt Bořek Šípek, který místo povinného obleku oblékl separátní, navýsost ležérní černé sako a ve stejné barvě (leč v nepatřičně rozdílných odstínech) zvolil i košili bez vázanky a kalhoty s napůl rozepnutým zipem. Vypadal poněkud společensky unaveně a každopádně velmi nemístně.

Režisér Jiří Menzel společensky unavený nebyl a význam akce podtrhl staromódně vyhlížejícím, šantánu hodným smokingem, jenž vyšperkoval vysoce uzavřenou vestou s lesklým vetkávaným vzorem, cípkatým fuchsiovým kapesníčkem plus žaketovou vázankou. A bizarní dojem z této parády umocnil narvanou igelitkou, již nesl spolu s další květovanou taškou z papíru.

Oscarový režisér Menzel zřejmě ztratil cit pro příležitost a připomínal vysloužilého varietního umělce, jenž působí komicky a dojemně zároveň. Jeho mladá žena Olga zvolila provokativní a zároveň noblesní šifonový komplet z dlouhé, pudrově vypodšívkovné plizované sukně plus jednoduchého, u krku uzavřeného transparentního topu. Doplňky v outfitu hrály, ale podprsenka efekt luxusního modelu kazila. Paní Olga odvahu jít bez ní (i když ňadra napůl kryl pruh podložení) prostě neměla.

Dojemně, zároveň komicky a zejména velmi nevkusně vypadala i choť kdysi populárního televizního hlasatele Alexandera Hemaly, paní Vlasta ve velké večerní. Bílá, černými pruhy podél členěná toaleta z tvrdého taftu byla na akci příliš dramatická a hlavně nemožná. Aranžované závěje černě lemovaného silonu na ramenou děsily a do black &white téma urputně vyladěné korále jakbysmet. Choť Alexander, který se široké veřejnosti před časem připomněl v TV StarDance, v modrém obleku a košili s jemným, leč na akci diskutabilním proužkem s manželkou neladil a cirkus v páru jen umocnil.

Fotogalerie
4 fotografie