Takhle Dana nevypadá - tohle je její virtuální, oblíbeným počítačovým programem Adobe Photoshop necitlivě retušovaná podoba.

Danu pro reklamní kosmetickou kampaň v Egyptě nafotila Alžběta Jungrová, která s herečkou dělá i image fotky pro českou pobočku francouzské módní značky 1-2-3 Paris, jež si Morávkovou zvolila jako symbol tuzemské nositelky svých elegantních modelů. Jungrové snímky rozhodně ničím výjimečné nejsou a přiznejme si, že výjimečná není ani samotná Dana Morávková. Průměrná fotografka (dcera bývalé novinářky, nyní PR pracovnice, která se vdala za bývalého pražského primátora Kasla) zaznamenává průměrně talentovanou a průměrně krásnou herečku, chtělo by se říci. Zkrátka nic, co by člověka sklátilo do kolen.

Jenže právě ona průměrnost, řekněme dobrý standard lidem, konvenuje. Bez problémů se s ním ztotožní. I to je jistě důvod, proč je nekonfliktní Dana Morávková tak populární. Tak proč z ní v poslední kosmetické kampani fotografka Jungrová, potažmo spolupracující grafik, udělali virtuální, ve photoshopu vyštíhlenou sexbombu, jejíž osekané křivky anatomii těla příliš nerespektují?

Čtyřicetiletá Dana Morávková byla dosud představitelkou ctihodné, nenápadně elegantní ženy, která se šťastně provdala a se svým úspěšným, talentovaným mužem Maláskem vychovává perspektivního syna. Žádné skandály tato dáma neměla, nemá a nejspíš nikdy mít nebude. Výstřednost, natož vyzývavost jsou ji cizí. I v módě preferuje klasiku, a proto už pár let občas vypadá jako teta, které těžko odhadnout věk. Navíc se zdá, že v poslední době nějaké to kilo přibrala… Tak tohle je Dana Morávková a o to víc je její proměna ve photoshopu udivující, poněkud směšná, totálně amatérská. Proto nemá cenu se s Danou na egyptské pláži porovnávat, z depky si napouštět horkou vanu a brousit nůž na žíly.

P.S.

Iluze je samozřejmě nutná, celý showbyznys je na ni postavený. Včetně reklamy. Jenže iluze funguje jen tehdy, když je uvěřitelná. Lehce zaměnitelná za skutečnost, což se v případě reklamních fotek Morávkové absolutně nestalo. Další absurdní moment pikantnostmi všeho druhu zahuštěné pěně dní…

Fotogalerie
7 fotografií